Verdens bedste musical

West Side Story kaldes ofte verdens bedste musical. Bernsteins musik, der blander symfoniske klange og de jazzede og latinamerikanske rytmer, han hørte på klubber og på gaden i sin hjemby New York, er en genial musikalsk fusion.

SE TRAILER HER: https://video.kglteater.dk/west-side-story-trailer

I Det Kongelige Teaters opsætning af West Side Story er Bernsteins musik omdrejningspunkt i forestillingen på en helt særlig måde. Teatrets orkester, Det Kongelige Kapel, har fået plads oppe på scenen i stedet for i orkestergraven. Musikken er på den måde nærværende både visuelt og lydmæssigt. Orkestret skaber en særlig baggrund for handlingen, når det hæves flere meter over scenegulvet og andre gange er direkte baggrund for de mange syngende og dansende medvirkende på scenen.

 

De udødelige hits i Bernsteins musicalklassiker som America, I Feel Pretty, Tonight, Maria og Somewhere har fået nyt liv, fordi de ikoniske tekster i denne opsætning bliver sunget på dansk i en oversættelse af den danske sanger Silas Bjerregaard.

 Historien om West Side Story begynder tilbage i 1947, hvor koreografen Jerome Robbins får idéen om at lave en musikalsk udgave af Shakespeares Romeo og Julie og præsenterer den for komponisten Leonard Bernstein. Det kunstneriske par udtænker først titlen East Side Story, om det jødiske miljø på Manhattan, men ændrer senere handlingen til et Upper West Side arbejderkvarter, og så falder det hele på plads for Bernstein, som lader de to stridende bander kendetegne af hver deres rytmer - the Jets har jazz som deres musik, og the Sharks følges af de latinamerikanske rytmer.

Den barske handling forargede i første omgang, men siden har både publikum og anmeldere verden over været begejstrede for det storslåede kærlighedsdrama, de imponerende dansetrin og den iørefaldende musik. Og nu kan braget fra det vestlige New York opleves i Operaen midt i København.

HUSK! 40% rabat til unge under 25 år.
KØB BILLET HER

ANNONCE