Nyhed

Sønderjyske piger skriver sange til Efterklangs nye kirkekoncerter

Snart er det muligt at høre helt nye sange i tre danske kirker

Bandet Efterklang spiller næste forår koncerter i tre kirker med Sønderjysk Pigekor. Her vil de sammen fremføre både udpluk fra Efterklangs bagkatalog som en lille hånd fuld nye sange, som de nogle af 80 piger selv har skrevet.

”Jeg ser altid frem til at spille kormedlemmernes sange, fordi det minder mig om min egen opvækst på Als og den åbenbaring, jeg selv fik, da min og Mads’ klasselærer i femte klasse opfordrede os til ikke bare at spille Beatles og Guns n’ Roses 'sange, men også at skrive vores egne sange," fortæller Rasmus Stolberg fra bandet og fortsætter:

”Det er den oplevelse, vi prøver at give videre her – glæden ved at skabe og ikke kun øve.”


Samarbejdet kulminerer efter flere kirkekoncerter i 2021 og 2022 – denne gang i Sønderborg, Aarhus og København. De forrige koncerter har ofte været i Sønderjylland, hvor de tre medlemmer af Efterklang selv er fra – nærmere bestemt Als. Her spillede de sammen med koret til årets Tønder Festival, hvor de fik fem ud af seks stjerner.

LÆS OGSÅ: Efterklang surprise-udgiver ny ep - hør den her

"Det er nemlig en komposition af den svenske komponist Arne Mellnäs (1933-2002), som viser sig at rumme både spoken word-elementer, ren englelyd og decideret bevidst disharmoniske passager, som sender tankerne i retning af gyserfilm, mens lyset blinker ildevarslende,” skrev Ole Rosenstand Svidt og fortsatte:

"Hvis der stadig havde stået et sønderjysk kaffebord i nærheden, ville kaffen nok have skvulpet over.”


Efterklang-interview: At turde tro på sin drøm

Koncertdatoer

23. marts 2023 – Christianskirken, Sønderborg


24. marts 2023 – Sankt Lukas Kirke, Aarhus

25. marts 2023 – Sankt Jakobs Kirke, København

ANNONCE