Nyhed

Tobakkens bestyrelsesformand: "En ulykkelig situation"

GAFFA har interviewet Tobakkens bestyrelsesformand i forbindelse med bortvisning og politianmeldelse af spillestedslederen Jan Mols

Jan Mols er nu datid for spillestedet Tobakken i Esbjerg, da han både er bortvist og politianmeldt efter angiveligt at have misbrugt spillestedets midler til eget forbrug.

Jydske Vestkysten har afdækket en længere rapport, der dannede baggrund for afskedigelsen af den tidligere leder. Her nævner konsulenten Ronnie Hansen blandt andet:

"Det er uklart, hvilken rolle Tobakkens bestyrelse har udfyldt i forbindelse med Tobakkens økonomiske udfordringer de seneste år.”

Det fortæller han efter at have konkluderet, at den dalende økonomi var forudsigelig - og stiller derfor spørgsmålet, om hvorvidt bestyrelsen har ignoreret det eller været uvidende.

GAFFA har i forbindelse med den ærgerlige sag fået en snak med Tobakkens bestyrelsesformand, Kristian Svarrer.

LÆS OGSÅ: Ny udvikling på kriseramt Esbjerg-spillested: Tidligere leder politianmeldt

Har bestyrelsen ikke et medansvar for, at det går så dårligt for Tobakken?

- Vi har været af den overbevisning, at det primært har været udefrakommende faktorer som corona, der påvirkede økonomien, og derfor er vi meget overraskede over de konklusioner, som den eksterne konsulentrapport har.

- Vi er desværre ikke bedre end det, vi får fremlagt, og vi kan samtidig konstatere, at det ikke er alle beslutninger, der er taget til bestyrelsesmøderne, som er loyalt udført.

Har bestyrelsen svigtet sit kontrolansvar i forhold til Jan Mols’ ledelse af Tobakken?

- Vi skal fremadrettet have opbygget processer, som gør, at vi ikke ender i sådan en ulykkelig situation igen, men vi bliver samtidig nødt til at have tillid til, at ledelsen agerer loyalt og pligtopfyldende.

Vil bestyrelsen eller dele af bestyrelsen gå af?

- Der er pt ingen planer om, at nogen fra bestyrelsen fratræder. Vi har fokus på at hjælpe og understøtte Tobakken herunder personalet i denne svære tid. Vi har fuld opbakningen fra Esbjerg Kommune, og alle har arbejdshandskerne på.

Bestyrelsesmedlem Holger Refslund har en dobbeltrolle i form af at være bestyrelsesformand i Esbjerg Ugeavis A/S, som Jan Mols er direktør for. Gør denne dobbeltrolle ikke Holger Refslund inhabil som bestyrelsesmedlem for Tobakken?

- Det er rigtigt, at der er en dobbeltrolle. Derfor har Holger erklæret sig inhabil og trådt ud af lokalet, da Jan Mols’ bortvisning var på dagsordenen.

Hvorfor udleverede bestyrelsen ikke alle notater og referater til den eksterne konsulent Ronnie Hansen?

- Opdraget til Ronnie Hansen var at gennemgå økonomien på Tobakken, og bestyrelsen har derfor haft en dialog med Ronnie Hansen, men valgt ikke at udlevere referaterne, da der mange forskellige fortrolige emner, som er blevet behandlet.

Har bestyrelsen noget at skjule, eller hvad er årsagen til dette?

- Vi har ikke noget at skjule, og der er jo også to politikere fra Esbjerg med i bestyrelsen.

Aarhus Volume slår dørene op til nyt spillested
ANNONCE