Nyhed

Nyt spillested åbner i Brøndby Strand

Den 15. september åbner RAV dørene for et splinternyt spillested i Brøndby Strand.

Den 15. september åbner RAV dørene for et splinternyt spillested i Brøndby Strand. Målet er at præsentere kunstnere inden for genrespændet hiphop, rap, pop, roots ’n’ hybrid – og så har de fokus på de unge.

RAV er et fuldstændigt nyt spillested, der har til huse i i Brøndby Strand, og som den 15. september endelig slår dørene op til en storstilet åbningskoncert, hvor Lamin, Dejah Makar og Elijah Kashmir kommer forbi og indvier stedets scene som de allerførste.

Det helt særlige ved RAV er, at det har et særligt genrefokus, som man sjældent ser på spillesteder i Danmark. RAV har nemlig besluttet sig for udelukkende at fokusere på musik, som kan kategoriseres som hiphop, rap, pop, roots ’n’ hybrid og beslægtede genrer som for eksempel r&b og neo-soul.


Musikprogrammet tager udgangspunkt i, hvad der interesserer spillestedet samt de målgrupper, de arbejder med – altså de unge borgere i Brøndby Strand og på Vestegnen, lyder det fra spillestedet.

Det er nemlig blandt andet hiphop og pop, som dominerer hitlisterne og har et stort publikum både internationalt og nationalt – og i Brøndby. RAV har derfor et ønske om at fokusere på få genrer, men på den måde også være ægte nørder i forhold til musikken og musiktendenser.

Grunden til overhovedet at åbne et nyt spillested kommer af en analyse af den nuværende musikkultur samt en kulturvaneundersøgelse i Brøndby Kommune fra 2021, som blev foretaget af rådgivningshuset Seismonaut, hvor resultatet viste, at unge kulturforbrugere efterspørger og mangler flere relevante oplevelser målrettet dem.


Derefter er der blevet tildelt honorarstøtte fra Statens Kunstfond, som Brøndby Kulturhuse og Biblioteker modtog sidste år. RAV er derfor født med udgangspunkt i flere uforløste potentialer. Både de uforløste potentialer, som stifterne har set i kulturhuset Brønden, hvor RAV som udgangspunkt skal bo i koncertsalen, samt et stort ønske fra Brøndbys unge borgere om flere relevante kulturtilbud.

– De unge i Brøndby har udtrykt stort ønske om flere kulturtilbud, og derfor er et nyt spillested som RAV et vigtigt fællesskab for ungdoms- og musikkultur. Jeg tror på, at mere livemusik skaber flere nye brugere, og derfor er der også fint plads til RAV i det storkøbenhavnske kulturlandskab, udtaler leder Rune Erbs Ledet i en pressemeddelelse.

RAV er skabt ud fra et ønske om mere livemusik i byen, og drømmen er på sigt at involvere de unge i arbejdet med RAV, så de selv kan være med til at forme den type venue, de gerne vil have. På den måde kan man derfor aktivere de unge i en hel anden grad, end det før har været muligt i området. RAV skal derfor ses som et supplement til de gode spillesteder, der allerede er på Vestegnen.


Dette efterår kommer musikere som blandt andre Yakuza, Trey & Zay, K-phax og UNG-SKAB til at betræde scenen i Brøndby Strand.

Efterårsprogrammet offentliggøres løbende på Instagramprofilen @_ravravrav, hvor man også kan blive klogere på tankerne bag koncertstedet og følge med i, hvilke artister der lægger vejen forbi. Det er også gennem Instagram, at man selv har mulighed for at blive en del af RAV-holdet, hvis man ønsker det.

I efteråret kan du blandt andet opleve følgende navne på RAV:

15. september: Lamin + Dejah Makar + Elijah Kashmir + Turning Tables
17. september: KÅ + MADMANMAX
24. september: K-phax + Chu Chu
30. september: Yakuza + Trey & Zay

ANNONCE