Nyhed

Hvordan kommer kunstig intelligens til at have betydning for streamingstjenester? Vega kommer med deres bud

På spillestedet Vega kan man opleve, og blive en del af, en installation som undersøger, hvordan fremtiden ser ud for musik- og streamingtjenester

Fra selvkørende biler til en computer der kan spille skak. AI – eller Artificial Intelligence – er lige nu på manges læber. Når vi snakker musik, hvordan kommer kunstig intelligens så til at have betydning for denne?

Det undersøger teamet, der står bag værket Sream. En installation, som afprøver og undersøger fremtiden indenfor streamingtjenester ved hjælp af kunstig intelligens – Artificial Intelligence.

Musiker Simon Littauer fortæller om værket:


– Fremtidens artificial intelligence-baserede streamingtjeneste er lige om hjørnet.  Vi ved endnu ikke, hvordan streaming præcis vil se ud i fremtiden, men vores værk er et godt bud. Her er det ikke længere musikere, der lægger musik op til streaming, men streamingtjenesten, der kender dig så godt, at den via en algoritme skaber musik ud fra, hvad du godt kan lide og lægger denne op, lyder det. 

Sreams værk er et bud på, hvordan streamingtjenester vil kunne se ud i fremtiden. Baseret på brugerens input vil de udforske grænserne ved brug af en AI-model på egen hånd. Besøgende vil have mulighed for at interagere med værket, og på den måde bliver man integreret i det, og distancen mellem kunstneren og publikum bliver uklar.

Som besøgende af værket kan man få chancen for at smelte sammen med værket i et virvar af lyd og visuelle udtryk. De forskellige deltagende vil hver især med sine individuelle valg og præferencer dannes til et datasæt, som værket vil tolke på og præsentere.


Det har været vigtigt for teamet bag installationen at bruge AI som en medspiller. Det er stadig vigtigt for mennesket, at vi står for den kreative del med ideerne, den med hjernen.

– Måske handler dette også noget om, at vi som mennesker i en digitaliseret verden gerne stadig vil have kontrollen. Installationen vil sætte nogle tanker i gang i hele debatten omkring AI i samspil med musikken. Hvordan skal vi eksempel se mennesket i musikken, og hvem ejer den?, lyder det fra Simon Littauer. 

Holdet bag værket, Sream, består af Simon Littauer (musiker), Gianluca Elia og Domenico Villani (programmører), Denise Garbov, Niels Otto, Kristoffer Moth fra Optika


AI skal ses som en holdspiller og ikke en modspiller. Derfor er det altså afgørende, at gæsterne interagerer med værket for at det kan fungere som en levende organisme. Hvis man vil blive en del af installationen, kan man gratis komme med sine input fra i tidsrummet klokken 13-17 hver lørdag og søndag i uge 2 og 3 (14./15. og 21./22. januar).

Den 21. januar klokken 13.30 er alle inviteret til at opleve en Artist Talk med holdet bag, omhandlende projektet.

ANNONCE