Nyhed

Lyden opgraderes i næste version af smarte hjemmehøjttaler

Når HomePod 2 fra Apple lander, får den blandt andet rumlig lyd og markant opgraderet akustik

Vi var mange, der gik og troede, at Apple HomePod var et produkt, der var på vej ud, om ikke andet så af det danske marked. Men mange rygter tyder på, at næste version af den smarte højttaler alligevel finder vej til de danske forbrugeres hylder.

Samtidig har Apple offentliggjort, at HomePod 2 kommer med en lang række opgraderinger, som får teknologigiganten til at hævde, at den kommer med markant bedre lyd og smarthjem-funktionalitet.

På overfladen er der ikke de store forskelle på den eksisterende version af HomePod og så den kommende version 2. Designet er stadig cylindrisk, og den har et vævet gitter foran højttalerne, der ifølge Apple er fremstillet af 100 procent genbrugte materialer. På toppen er der, stadig, et baggrundsoplyst berøringsfølsomt betjeningspanel.


Forbedringerne skal findes under overfladen. Som noget af det første understøtter HomePod 2 nu den nye standard for smarte hjem, Matter.

Herudover får højttaleren understøttelse af Apples eget lydformat, der leverer rumlig lyd, og en ny chip i højttaleren betyder, at HomePod 2 kan scanne omgivelserne og optimere lyden til rummet.


Men Apple har tilført et par andre smarte funktioner, blandt andet indbyggede temperatur- og fugtighedssensorer, så højttaleren kan give dig en alarm, hvis der detekteres røg, eller for højt niveau af CO2.

Ifølge Apple kan højttaleren også indstilles til at give dig en alarm, hvis den opdager lyde der tyder på indbrud, f.eks. lyden af et vindue, der smadres.

Sjovt nok har HomePod 2 færre tweeters end den oprindelige version. Dne kommer nemlig med en enkelt 4” woofer, der er parret med fem tweeters og i alt fem mikrofoner. Den forrige version havde syv tweeters og syv mikrofoner.


LÆS OGSÅ: Ny soundbar skal sikre biografstemningen i dagligstuen

ANNONCE