Nyhed

The Bad Seeds-guitaristen Mick Harvey kommer til Danmark

Den australske musiker giver koncert på Christiania til maj

Den 64-årige guitarist Mick Harvey har indskrevet sig i rockhistorien som Nick Caves højrehånd - lige fra begyndelsen på Melbournes alternative scene i slutningen af 1970'erne og frem til 2009, hvor Harvey valgte at forlade Nick Cave & The Bad Seeds.

Siden har Harvey arbejdet sammen med blandt andre P.J. Harvey, ligesom han gennem en længere årrække har plejet en solokarriere. Og nu kommer den navnkundige guitarist til Danmark for første gang i fem år, når han den 24. maj giver koncert på Loppen i København, flankeret sin faste musikalske makker JP Shiloh, den mexicanske sangerinde Amanda Acevedo og det berlinske ensemble Sometimes with Others.

Til koncerten vil man kunne opleve både udpluk fra Harveys bagkatalog, sange fra hans kommende album Five Ways to Say Goodbye samt smagsprøver fra et nyt duetalbum med Acevedo. Harvey kunne senest opleves herhjemme i 2018, hvor han fremførte et udpluk af sine Serge Gainsbourg-fortolkninger i Aalborg.


"Der er noget surreelt – på den absolut gode måde - over hele seancen. Det blå bagtæppe og bassisten Yoyo Röhm bidrager til den Twin Peaky scenografi; læg dertil den indbyggede besynderlighed i hele foretagendet: En australsk guitarist med punkbaggrund og en fortid som Nick Caves højre hånd kaster sig over den flamboyante franske levemand Gainsbourg," hed det blandt andet i vores femstjernede anmeldelse.

Året forinden havde Harvey været i Danmark for at give koncerter med P.J. Harvey, og GAFFA benyttede lejligheden til at få en længere snak med ham - en samtale, som lagde sig i direkte forlængelse af vores interview med Harvey i København i 2012.

Billetter til koncerten på Loppen koster 200 kroner inklusive gebyr og sættes til salg idag (fredag den 20. januar) klokken 10.00 lige her.


LÆS OGSÅ: Mick Harvey forlader Nick Cave and the Bad Seeds

ANNONCE