Nyhed

Bandmedlem fra DR’s sexismedokumentar står frem og undskylder

I programmet optrådte bandlemmet anonymt, hvor han også undskyldte for sin opførsel. Nu står han frem med navn og en længere undskyldning via Instagram.

I går kunne GAFFA berette om, at Tessa har aflyst to koncerter som direkte konsekvens af DR-dokumentaren Sexisme i musikbranchen og de vidnesbyrd, der blev fremlagt. ”Jeg vil ikke stå på scenen med en krænker”, gav hun mere specifikt som grund til B.T.

Tessa skulle have spillet på Færøerne i juni og på Clarion Hotel i december, hvor hun skulle have været akkompagneret af The Antonelli Orchestra, men i DR’s dokumentar anklages særligt ét af bandmedlemmerne for at skabe et grænseoverskridende miljø under produktionen af Toppen af Poppen og for generelt at rette upassende kommentarerer mod kvindelige musikere. Desuden har Malte Ebert også aflyst sine planlagte koncerter med orkestret, fortæller DR.

I går er bandets trommeslager, Claes Antonsen, stået frem som den musiker, der er fokus på i dokumentarserien. I et opslag på Instagram undskylder han blandt andet med ordene:


”Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende”, står der i opslaget, som slutter med ordene:

”Det var ikke i orden. Slet ikke. Undskyld”.

Du kan læse resten af Claes Antonsens opslag nedenunder:


ANNONCE