Nyhed

Coldplays klimavenlige turné: CO2-udledningerne blev mere end halveret

Det britiske rockband Coldplay sænkede deres klimaaftryk med 59 procent under deres seneste verdensturné

Et af Coldplays bæredygtighedsinitiativer er kinetiske dansegulve, som omdanner fansenes bevægelsesenergi til elektricitet. Derudover er der el-genererende cykler til koncerterne, rapporterer The Guardian.

Bandet, som også har rejst med tog under turnéen, takker deres fans for deres indsats for at reducere CO2-udledningerne.

"Frem for alt vil vi gerne takke alle, der er kommet til en koncert og har hjulpet med at oplade showets batterier på de el-genererende cykler og kinetiske dansegulve; alle, der er ankommet til fods, på cykel, med samkørsel eller offentlig transport; alle, der har medbragt genopfyldelige vandflasker eller returneret deres LED-armbånd til genbrug; og alle, der har købt en billet, hvilket betyder, at I har plantet et af de 7 millioner træer indtil nu", skriver bandet på deres hjemmeside


Konkret har Coldplay reduceret deres CO2-udledning med 59 procent, hvilket indfrier gruppens målsætning fra 2021 om at reducere udledningen med minimum 50 procent på deres Music Of The Spheres Tour. Gruppen sammenligner tallene med deres seneste arena-turné i 2016 og 2017, og tallene er verificeret af Massachusetts Institute of Technology, Environmental Solutions Initiative. 

Derudover skriver gruppen, at man planter syv millioner træer fordelt over 24 lande. Ét træ per koncertpublikum.

Professor John E. Fernandez fra MIT Environmental Solutions Initiative understreger i en udtalelse, at Coldplays klimavenlige turné sætter en ny standard for resten af musikindustrien:


"Coldplay har i nogen tid nu været ledende ved at tage de forskellige miljømæssige og sociale udfordringer, som menneskeheden står over for, seriøst og handle på dem; klimaforandringer, tab af biodiversitet, luft- og vandforurening, miljømæssig uretfærdighed og mere. Gennem hvert år af deres turné har de demonstreret en udviklende vision og udvidet engagement i at føre hele musikindustrien mod virkelig og menneskelig bæredygtighed og planetarisk modstandsdygtighed. Fra at indsamle hidtil usete mængder data til at tage specifikke handlinger i dag baseret på grundig analyse, modellerer Coldplay en bane mod en lavkulstof, biodivers og retfærdig fremtid.

Jeg, Prof. John E. Fernández fra Massachusetts Institute of Technology, har gennemgået deres seneste indsats og støtter og lykønsker Coldplay for deres dedikation til positive og meningsfulde handlinger og Hope Solutions for deres omfattende og omhyggelige analyse og anbefalinger.

Denne seneste analyse af Coldplays indvirkning på miljøet fra deres turné sætter igen en ny standard for hele musikindustrien. Dataene og analysemetoderne understøtter konklusionen om, at der er gjort betydelige fremskridt for at reducere emissioner fra turnéer"


LÆS OGSÅ: Bæredygtighed på NorthSide: Mere end plantemad og genanvendelige plastickrus

ANNONCE