Nyhed

Dansk festival vil efterlade pladsen i bedre stand, end da festen gik i gang

Kan man både holde festival og forbedre naturen på samme tid? Det mener holdet bag Positive Trace Festival

Flere og flere festivaler er begyndt at tænke i klimavenlige alternativer, når festivalen skal afholdes. Det betyder blandt andet pant på kander og krus, og på Northside Festival i Aarhus gik man i front, og fjernede kød fra festivalen i 2022.

En anden dansk festival går dog skridtet længere, og har en ambition om at efterplade festivalpladsen i bedre stand, end da man ankom. 

- Vi laver en festival, som både er mere bæredygtig med affaldssortering og alle de traditionelle tiltag, men vi vil samtidig gøre noget for det sted, som festivalen afholdes på. Og de tiltag skal laves i fællesskab med de mennesker, som kommer til festivalen, fortæller Elisabeth Holt som er stifter og project manager for Positive Trace Festival, som løber af stablen den 7. til 11. august på Rødegaard i Djursland. 


Det er Positive Trace Festivals tredje leveår, og på programmet kan man opleve flere musikalske indslag fra blandt andet Aysay, Balkan Bastards, One More Than 12, Köz, Los Fuegos, Rosita, Enilora med flere, og det særlige ved festivalen er, at den hvert andet år flytter til et nyt sted. I år er den placeret på en 10 hektar stor grund, som tidligere har været dyrket konventionelt. Her er det en del af festivalbilletten, at man som publikum er med til at forbedre jorden og miljøet gennem diverse workshops.

- Vi kommer til at plante træer, planter og anlægge forskellige haver. Derudover får vi besøg af eksperter, som kommer ud på festivalen, og inspirerer publikum med hvordan man kan tage nogle af de nye vaner og idéer med hjem til hverdagen. Vi har blandt andet lavet et samarbejde med Mols Bjerge, hvor man tager ud i området og samler frø ind fra urter, som har det svært i Danmark. Dem planter vi så på sleve festivalpladsen, og så kan man måske blive inspireret til at gøre det samme hjemme i sin egen have, fortæller Elisabeth Holt i et interview til GAFFA og tilføjer, at maden på festivalen naturligvis er vegetarisk.

- For at minimere emballage fra fødevare laver vi maden selv, og størstedelen af produkterne kommer fra lokale producenter. Tre daglige måltider er desuden inkluderet i billetten, for vi vil gerne skabe nogle gode møder mellem mennesker. Klimaforandringerne og den globale opvarmning er ret tunge temaer, så vi vil gerne vise, at man sagtens kan have en fest og samtidig passe på og hjælpe naturen.


Man kan købe billetter til Positive Trace Festival lige her.

LÆS OGSÅ: Coldplays klimavenlige turné: CO2-udledningerne blev mere end halveret

ANNONCE