Nyhed

DEBUT-EP: Long Island sætter fokus på mentalt helbred i musikbranchen

"Jeg endte faktisk med at udvikle en angst for at dø"

Den danske trio med samme navn som den stærke, alkoholrige cocktail udgiver nu  deres debut-ep Han vender tilbage, som kredser om at være ung i musikbranchen, og om en personlig udvikling med angst og depression som påhæng. En sangskrivningsproces, som udspringer fra forsanger Victors Zaks personlige kampe med dødsangst og lange perioder på antidepressiv medicin.

Victor Zak fortæller til GAFFA, at det har krævet et særligt mod at turde åbne op om sine personlige udfordringer i sangskrivningen:

- Jeg kan godt mærke, at der er den der klassiske drenge-ting, hvor vi måske ikke er de bedste til at tale om den slags følelser.


Long Island består af de tre venner Victor Zak, Benjamin Bonnevie og Andreas Bach, og sidstnævnte fortæller, at Han vender tilbage markerer en nyt retning for trioens univers: 

- Jeg tror også, der er sket et skift hos os. Da vi startede med at lave musik sammen, skrev vi om alt muligt forskelligt. Men på et tidspunkt fandt vi ud af, at vi havde brug for at skrive mere personlige sange.

I løbet af de seneste år er der kommet et større fokus på mental trivsel i den danske musikbranche. En rapport fra 2023 viste dog, at hvis du er musiker, så er der større chance for, at du er ulykkelig. Konkret viste rapportens data, at 80 procent af undersøgelsens unge målgruppe mellem 25 og 29 år, "har et unormalt højt niveau af angst". Det er nogle følelser, som Victor Zak kan nikke genkendende til, og som har skabt fundamentet for debut-ep'en Han vender tilbage.


- Jeg tror, det var en kombination af mange forskellige ting, der udløst min angst og depression. Især omkring musikken. Vi oplevede, at vi var meget tæt på endelig at få en pladekontrakt, men så endte det hele med at falde til jorden lige før, vi skulle underskrive kontrakten. Det skaber jo en enorm usikkerhed, og jeg endte faktisk med at udvikle en angst for at dø, hvor jeg hele tiden skulle tjekke om mit hjerte slog ordentligt, og om jeg trak vejret. Det brugte jeg faktisk nogle år på, før det gik op for mig, at det jo ikke er den rigtige måde at leve på, siger Victor Zak og tilføjer: 

- Ep'en skal ikke opfattes som selvpineri, hvor folk føler, at de skal tænke "stakkels ham". Jeg håber, at den kan være med til at sætte ord og følelser på, at der altid er et håb et sted, og at det er okay at have det svært - særligt i musikbranchen.

Hør selv Han vender tilbage nedenfor. 

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er ugens albumanmeldelser


 

ANNONCE