Nyhed

Klumben og Raske Penge er tilbage – teaser nyt album med singlen ”Normal”

I 2012 vandt de lytternes hjerter med ”Faxe Kondi” og ”Rundt”. Nu er dancehall-duoen tilbage.

Klumben og Raske Penge modtog fem stjerner af GAFFA for deres fælles debutalbum Livet tilbage i 2019. Her hed det blandt andet fra GAFFAs anmelder, Henrik Bæk, at der var tale om et vaskeægte reggae-album, der hverken var ”kommercielt, poleret eller mainstream, men hudløst ærligt, ægte og uforfalsket”. Nu er Klumben og Raske Penge tilbage i deres musikalske es, som det hedder i en pressemeddelelse – for den nye single er ”en tilbagevenden til digi-dancehall-genren”.

Den nye single ”Normal” spiller på nogle af de samme tematikker, som man kan finde på et af de tidligere hits, ”Pinlig Pinlig”, hvor de to, ifølge GAFFAs anmelder, reflekterede over det humoristiske i at være pinlig. Selv fortæller Raske Penge følgende om den nye single:

“Nogle er anderledes på en sej måde, mens andre skammer sig over at være outsidere. Vi vil gerne omfavne det uncool og normalisere det at være udenfor. Som ung fandt jeg selv min identitet i netop det at være anderledes og prøvede at vende det til en styrke”, hedder det blandt andet.


Klumben og Raske Penge betragter sig selv som outsidere i musikbranchen i kraft af, de laver genre-musik og ”ikke er en del af mainstream-popmusikken”. Men, som de selv bemærker, har de været heldige flere gange at komme på besøg i mainstream-musikken, og det er de ”klar på at gentage anytime”, fortæller Klumben.

Det kommende album udkommer på Raske Penges eget pladeselskab, Raske Plader, og er indspillet i Klumbens studie på Christiania. De fortæller, at man med det nye album kan se frem til både klassiske bangers i Klumben og Raske Penge-stil, mens der også er decideret stille sange og tekster, ”som er mere eksistentialistiske”, fortæller Raske Penge.

Hør den nye single her: 


 

 


ANNONCE