Nyhed

Lyseblå armbånd skal skabe mere tryghed på danske festivaler

For nogle danskere kan fest, sol og højt humør føre til livsfarlige situationer. Nu lancerer forening et tryghedsskabende initiativ på danske festivaler for andet år i træk

Virker din sidekammerat pludselig konfus under den helt store koncert på Roskilde Festival? Måske fornemmer du endda, at han eller hun er tæt på at besvime? Det kan selvfølgelig skyldes de øl, som I drak på gåturen fra campingområdet til festivalpladsen, men måske er din ven én ud af de 360.000 danskere, som lever med diabetes.

Et lavt blodsukker kan være livsfarligt for personer med diabetes, der tager insulin, og symptomerne kan let forveksles med at være beruset, og hvad gør man så? Diabetesforeningen uddeler for andet år i træk gratis diabetesarmbånd på en række af landets større festivaler med instruktionerne: ”JEG HAR DIABETES. Virker jeg konfus? Måske har jeg lavt blodsukker. Giv mig noget med sukker og RING 112. TAK”. 

Administrerende direktør i Diabetesforeningen, Claus Richter, udtaler i en pressemeddelelse, at det lyseblå armbånd skal skabe tryghed for festivalgæster med og uden diabetes:


"Det kan være forskellen på liv eller død at opdage et lavt blodsukker i tide - og ikke mindst gøre noget ved det. Festivalarmbåndet fortæller helt konkret andre, hvad der skal ske i en situation med et lavt blodsukker og skaber dermed en større tryghed for de mange mennesker, der kommer på en festival – med eller uden diabetes", siger Claus Richter, adm. direktør i Diabetesforeningen.

Man kan finde de gratis armbånd på blandt andet Roskilde Festival, Smukfest, Copenhell, Grøn Koncert og Northside Festival ved samariterne, hvor man mange steder også har mulighed for at opbevare insulin på køl. 

LÆS OGSÅ: Dansk festival vil efterlade pladsen i bedre stand, end da festen gik i gang

ANNONCE