Nyhed

NYT ALBUM FRA COLDPLAY: Vinylen er lavet af noget helt særligt

Coldplay fortsætter den klimavenlige linje på deres kommende albumudgivelse

Coldplay har netop meddelt, at når deres 10. albumudgivelse Moon Music udkommer den 4. oktober, kommer vinylen til at bestå af 100 procent genbrugsplast fra vandflasker. Dermed fortsætter det britiske popband deres klimavenlige løbebane, hvor de forleden kunne fejre at have reduceret deres deres CO2-udledning med 59 procent på deres turné Music Of The Spheres Tour. 

Coldplay teaser den kommende albumudgivelse med den første singleforløber "feelslikeimfallinginlove", som udkommer nu på fredag.

Konkret kommer hver vinyl til at bestå af ni genbrugte plastikflasker, som angiveligt reducerer mere end 25 tons nyt plastisk fra at blive fremstillet. Dermed reducerer Coldplays genbrugsvinyl CO2-udledningerne med 85 procent sammenlignet med normale vinyler.

Hvis ikke man ejer en pladespiller, kan man dog stadig godt være med på den grønne linie. Coldplay udgiver nemlig også Moon Music, på en såkaldt EcoCD, som er skabt af 90 procent genbrugt polycarbonat. Det er første gang et band udgiver en såkaldt EcoCD. Det skriver NME.


Man kan forudbestille den klimavenlige vinyl eller CD her.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Coldplay i Parken

 


ANNONCE