Nyhed

Pladeselskab åbnede egen bodega: På onsdag går alle pengene til Palæstina

"Det gik op for os, at vi har faktisk et space, hvor sådan noget kan lade sig gøre"

I februar åbnede en ny bodega på Frederiksborgvej i hovedstadens Nordvestkvarter. Områdets nye vandhul for tørstige og musikelskende sjæle hedder Bodega Konkylie, og det er pladeselskabet med samme navn, som står bag den røgfri bodega. På onsdag den 26. juni inviterer Bodega Konkylie på en skænk i den gode sags tjeneste, hvor bodegaen donerer alle køb til UNICEF’s velgørenhedsarbejde i Palæstina. Det vil sige, at hvis du køber en fadøl til 50 kroner, så sender Bodega Konkylie en 50'er i retningen af Palæstina. 

- Da vi åbnede Bodega Konkylie, gik op for os, at vi jo faktisk har et sted, hvor folk kommer og bruger penge. Så det gav os idéen til at bruge baren til en indsamling, men på en anden måde end den klassiske indsamlingsboks. Det gik op for os, at vi har faktisk et space, hvor sådan noget kan lade sig gøre, fortæller creative director i Konkylie, Mathis Askebjerg Schmidt, til GAFFA. 

For at sikre at pengene ender i de rigtige hænder, valgte Bodega Konkylie at række ud til deres følgere på Instagram, hvor man kunne komme med tips til organisationer som kunne være de rigtige modtagere af donationen. 


- Vi vidste godt, at pengene skulle gå til Palæstina, for det betyder meget for os. Så vi spurgte egentlig bare vores følgere på Instagram om, hvilke erfaringer folk havde med forskellige NGO'er, og det fik vi helt vildt meget respons på. Efterfølgende har vi været i dialog med forskellige NGO'er om, hvad de gør med pengene. Vi vil jo gerne sikre os, at pengene lander det rigtige sted, og mange NGO'er arbejder forskellige steder i verden, men for os er det vigtigt, at det går til velgørenhed i Palæstina. Derudover var det vigtigt, at det ikke handlede om et politisk budskab, men i stedet handler om ren og skær nødhjælp, siger Mathis Askebjerg Schmidt og tilføjer, at han håber, initiativet kan inspirere andre virksomhed til at gøre noget lignende.

- Jeg håber bare, at folk synes, at det er en anden måde at tænke virksomheder på.
At virksomheder godt kan lave ting uden den store bagtanke, hvor det ikke behøver være en del af en større grøn strategi eller CSR-strategi, men at det faktisk er noget, man kan gøre en gang imellem, fordi man har lyst. 

Pladeselskabet Konkylie står bag artister som Afskum, Uden Ord, First Flush og Jenny.


Arrangementet løber af stablen onsdag den 26. juni, hvor Bodega Konkylie har åbent fra klokken 15.00 til midnat.

LÆS OGSÅ: Pladeselskab åbner bodega: Håndbajer, koncerter og bitter til en 20er

 


 

ANNONCE