Nyhed

Tuborgfondet fordeler 5 millioner til bedre lyd hos danske spillesteder og kulturhuse

De udvalgte spillesteder og kulturhuse har det til fælles, "at de booker bredt og tør at tage unge musikere fra vækstlaget ind"

Tuborgfondet Musikhjælp offentligør i dag, hvilke steder i Danmark, som kan se frem til at få forbedret deres lydudstyr med penge fra puljen Den Gode Lyd. I alt fordeles 5 millioner kroner til 31 spillesteder og kulturhuse over hele landet, og pengene skal bruges til alt lige fra en ny mixerpult til workshops for unge lydteknikere. 

En af de 31 modtagere er Klaverfabrikken i Hillerød, som får bevilliget 226.062 kroner til netop en ny mixerpult samt stagebox, og som derudover også får økonomisk støtte til at afholde workshops for unge, som er interesserede i lydteknikken. Leder af Klaverfabrikken Peder Raarup Jensen glæder sig over bevillingen i en pressemeddelelse:

”Vi er enormt glade for bevillingen fra Den Gode Lyd. Den gør, at vi nu kan tilbyde et professionelt og tidssvarende set-up til vores mange fantastiske artister og teknikere. Men det, der glæder mig mest er, at vi nu kan udvikle et workshopforløb for unge lydteknikere og frivillige. Klaverfabrikken arbejder for at skabe et levende vækstlagsmiljø, hvor unge kan engagere sig som aktive kulturskabere - og nu kan vi tilbyde et målrettet forløb, der giver flere unge mulighed for også at dygtiggøre sig og prøve kræfter med lydteknik”.


Tuborgfondet skriver i en pressemeddelelse, at man modtog i alt 54 ansøgninger, og til sammen søgte spillestederne om støtte for næsten 11 millioner kroner. Det er tilmed den sidste uddelingsrunde, da puljen Den Gode Lyd har kørt i årene 2017-2019
samt i 2022 og 2024. 

Et stærkt ansøgerfelt
Tuborgfondets bestyrelse besluttede at tilføje en million til den oprindelige pulje på fire millioner kroner, da feltet bar præg af "mange kvalificerede ansøgere". De bevilligede spillesteder og kulturhuse udvælges af en jury bestående af lydtekniker Jessica Petersen, radiovært Carsten Holm, akustiker Jakob Nygaard og lydtekniker Jonna Aspeklev.

I en pressemeddelelse skriver Tuborgfondet således om udvælgelsesprocessen:


"Juryen har i deres vurdering lagt vægt på, at spillestedet booker bredt og tør at tage unge musikere ind fra vækstlaget, om en bevilling rykker markant ved lydkvaliteten, at så mange som muligt får del i pengene, og at midlerne fordeles over hele Danmark". 

Se selv listen over de 31 spillesteder og kulturhuse, som kan se frem til at skabe bedre lydoplevelser med støtte fra puljen. 

LÆS OGSÅ: KULTURMINISTERIET: Rådgivningsforløb og musikfællesskab er nomineret til årets Bodil Koch-pris

ANNONCE