Nyhed

The Who tager på verdensturné

Gruppen har 50 års jubilæum, og det skal naturligvis fejres med manér

The Who er langtfra færdige. Med kun to resterende medlemmer tilbage i live, Pete Townshend og Roger Daltrey, drager de ud på en større turné for at fejre deres 50 års jubliæum i slutningen af året. Indtil videre er de britiske turnédatoer blevet offentliggjort. Se dem her forneden.

"Det bliver en verdensturné," fortæller Townshend til Billboard. "Jeg er ikke vild med at skulle tilbage ud på vejen, men jeg er i god form, og når først jeg er i gang - og jeg er stadig ganske god til det - får jeg da en vis fornøjelse ud af det."

Den legendariske guitarist og sangskriver lufter også muligheden af et nyt album med The Who. "Jeg forsøger at komme gennem 20.000 timer af færdiggjort eller totalt disorganiseret musik for at finde mulige sange," forklarer Townshend. "Jeg hiver nogle sange ud fra [hans projekt] 'Floss' og giver dem til Roger for at se, om vi har nok til at lave et album. Det kan være, at det bare er ren tidsspilde, men jeg håber, at der er nok til et album."


Det er efterhånden mange år siden, at The Who har været på danske kanter. De spillede nemlig på Roskilde Festival i 2007, hvor GAFFAs Finn P. Madsen blev imponeret over de aldrende rockers formåen. Han afsluttede sin fem stjerners anmeldelse med ordene: "En koncert, hvor The Who viste, at de sagtens kan matche nutidens rockbands, selv om pensionsalderen forlængst er nået."

I de senere år har The Who turneret deres store albumværker "Quadrophenia" i 2012 og "More-turnéen" i 2013. I år markerer imidlertid gruppens jubilæum. Gruppen skiftede navn til The Who i 1964, da trommeslager Keith Moon meldte sig ind under fanen. Den festlige begivenhed er ikke gået Townshend forbi.

"Jeg var klar til vores 50 års jubilæum, men det sker, mens alt andet ændrer sig," fortæller han. "Jeg bliver 69 i maj, og alle mine venner bliver enten syge eller dør. Jeg vidste, at det ville ske. Jeg vil blive glad, hvis jeg kan give folk noget, som gør vores fans glade. Det kræver nøje planlægning, og jeg håber, at det åbner for andre ting, som vi kan gøre os benytte os af."


Roger Daltrey har i mellemtiden ikke været væk fra musikken. Han udgav i år albummet "Going Back Home" med den syge guitarist Wilco Johnson. 

Britisk turné:

The O2 i Dublin, Ireland, den 26. november

Odyssey Arena i Belfast, Northern Ireland, den 28. november


SSE Hydro i Glasgow, UK, den 30 november

First Direct Arena i Leeds, UK, den 2. december

Capital FM Arena i Nottingham, UK, den 5. december

NIA i Birmingham, UK, den 7. december

Metro Radio Arena i Newcastle, UK, den 9. december

Echo Arena i Liverpool, UK, den 11. december

Phones 4U Arena i Manchester, UK, den 13. december

Motorpoint Arena i Cardiff, UK, den 15. december

The O2 i London, UK, den 17. december

Se The Who i al deres glorværdige ungdom:

ANNONCE