Nyhed

Hverdagens Helte forvandler reklamefilmidé til eksistentiel musikvideo

Musikken til titelnummeret fra debutalbummet, 'Der Sker Noget Om Lidt', gav musikvideoens billedside en melankolsk undertone

Hverdagens Helte er aktuelle med en ny musikvideo, "Der Sker Noget Om Lidt". Se den her forneden.

Det er en lidt anderledes musikvideo, som Hverdagens Helte byder på i denne omgang. Den fanger dog stemningen i sangen perfekt. Træer fældes, hives op med rod, mens der synges om små, triste skæbner, der går og venter på, at noget skal ske, før blæsten blot blæser dem væk.

Ideen til musikvideoen kom lidt af omveje. "Der røg mange gode idéer hen over bordet, men der var ikke rigtig nogle af dem, som holdt 100 procent, og pludselig var vi på en omfattende forårsturné, hvor der ikke var meget til at tænke over video," fortæller sanger og guitarist Søren Zahle.

Men mens Hverdagens Helte spillede forårsturné, fik videoproducer Frank Rosgaard Olsen pludselig en anderledes idé.  Han fortæller: ”Når man laver film, ændrer filmen sig ofte tre gange. Først i pre-produktion, så i produktion og til sidst i post-produktion. Det samme skete der for denne film. Filmen var oprindelig tænkt som en reklamefilm til topkapperen Claus, men jeg havde en følelse af, at materialet kunne blive til noget mere originalt."

"Da jeg lagde nummeret 'Der Sker Noget Om Lidt' ind over billederne, skete der noget melankolsk, og kuldegys løb ned ad ryggen på mig. Det blev til en abstrakt følelse af en person, der tager et liv. Det første billede af lastvognen, der kommer kørende ned af grusvejen, minder jo nærmest om en rustvogn, der ankommer til sin destination, og ud fra den følelse blev denne musikfilm skabt, da det hele pludselig gav en større mening," slutter han.


Da Hverdagens Helte i februar udgav debuten, "Der Sker Noget Om Lidt", både på cd, lp og digitalt, undlod de at afholde det "traditionelle og kedelige releaseparty". I stedet afholdt bandet to støttekoncerter for at indsamle penge til "økonomisk pressede Folketingsmedlemmer". Folketingsmedlemmer, som ikke fik den lønforhøjelse, som mange af dem havde håbet på, og som de havde rigtig meget brug for, fortalte bandet dengang.

GAFFAs anmelder Espen Strunk kvitterede med fire stjerner for "Der Sker Noget Om Lidt" og skrev blandt andet: "Vi befinder os et sted midt mellem Sonja Hald og De Eneste To – omend naturligvis uden samme på forhånd givne stjerneskær som sidstnævnte: Pop/rock af og for voksne – med relativt enkle dansksprogede tekster og melodier, som af og til sidder lige i skabet."

Hverdagens Helte består Kim Munk, Mads Tønder, Søren Zahle og Torsten Cubel. De kan henover sommeren opleves på blandt andet Smukfest, Nibe Festival, Jelling Festival, Samsø Festival med flere.


Se "Der Sker Noget Om Lidt" her:

ANNONCE