Nyhed

Fra Toby over Tobias Stenkjær til Tobias – den danske sanger og sangskriver er tilbage

Vurder selv hans nye lyd på den nye single ”Heartstrings”

”Promise me you’ll never stop” lyder det fra 33-årige Tobias, tidligere kendt som Tobias Stenkjær – eller måske du kender ham bedre som Toby? Uanset hvad har Tobias ikke tænkt sig at stoppe sin karriere her på trods af, at de første spæde år som teenageidol har sat sine spor. Nu er han nemlig tilbage med et nyt potentielt hit, "Heartstrings", som du kan lytte til længere nede.

Toby hittede tilbage i start-00'erne som teenagestjerne med tandpastasmil og søde rim i blandet andet "I Wish", men der skulle mere til, så projektet blev sat på pause. Efterfølgende skrev han sange for blandt andet Ida fra X Factor og det spanske boyband Auryn, ligesom han indledte en mere singer-songwriter-orienteret karriere under sit fulde navn Tobias Stenkjær.

 


Toby er lagt på hylden

Ikke desto mindre er Tobias nu tilbage med nye popsange, blot under navnet Tobias. Men hvordan slipper man af med det teenage-omdømme, som Tobias har siddende på sig?

– Først og fremmest er det nok svært at risikere at blive teenidol, når jeg ikke ligefrem er teenager længere, siger Tobias selv.


Alderen er altså blot én faktor, som adskiller Tobias fra Toby, men der er trods alt noget, som ikke har ændret sig siden den spæde start:

– Skraber man alle lag af produktion væk, er det stadig bare klassiske sange, der kan spilles på en guitar. Sådan startede jeg, og sådan gør jeg stadig, siger Tobias.

Opskriften er altså på mange måder den samme. Ifølge Tobias selv har han fået langt mere selvtillid og ro ind i musikken end havde som teenager, men han er fortsat bevidst om sin fortid:


– Jeg har tidligere været bange for – netop på grund af mine teenageår – at vedkende mig min forkærlighed for det mere poppede. Derfor har jeg også valgt bare at kalde mig Tobias nu, fordi min sangskrivning, og jeg for den sags skyld, er landet det rette sted mellem de to yderpoler med en selvtillid og ro i, at sangene og ikke et eller andet image dikterer retningen.

Du kan selv vurdere Tobias' nye lyd i videoen nedenunder, hvor du kan lytte til hans nye single ”Heartstrings” i en akustisk udgave. Og for god ordens skyld også det gamle Toby-hit "I Wish" fra det selvbetitlede debutalbum fra 2001.

ANNONCE