Nyhed

DMA Jazz præsenterer solidt lineup

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

DMA Jazz holder fanen højt trods aflysning af populærmusikkens DMA.

For en uge siden kom det frem, at Danish Music Awards 2018 er aflyst for at vende tilbage i et nyt format til næste år. Det gælder dog ikke jazz-udgaven, Danish Music Awards Jazz, der løber af stablen på Bremen Teater i København den 12. november. DMA Jazz har før været afholdt som et samarbejde mellem JazzDanmark og IFPI, der plejer at arrangere det nu aflyste DMA – men siden 2011 har JazzDanmark afholdt DMA Jazz alene.

LÆS OGSÅ: Første hovednavn til Heartland


Der vil være tale om et prisshow, hvor årets bedste udgivelser hædres, hvor særpriser uddeles, og hvor der vil blive serveret livemusik fra både kendte og mindre kendte (men stadig prominente) jazz-navne – som blandt andre Nikolaj Hess og Annisette Koppel, der fyldte 70 år i august, og den unge Anders Fjeldsted, der med sin prisvindende sekstet vil spille swingende jazz.

LÆS OGSÅ: Aretha Franklin-dokumentar udgives – 46 år efter indspilningen

De fem DMA Jazz-statuetter vil blive uddelt sammen med Master Fatman, som er vært for aftenen, og som undervejs vil få selskab af Jytte Abildstrøm, Mikael Bertelsen, T.S. Høegh og Maria Faust, der sammen med Kira Skov endte som aftenens topscorer til sidste års DMA Jazz for fællesalbummet In The Beginning. Derudover vil der blive uddelt to yderligere priser for folkene bag scenen, nemlig P8 Jazz-prisen, som går til årets ildsjæl, og JazzDanmark-prisen, der går til årets nytænkende koncertoplevelse.


ANNONCE