Nyhed

Her er de nominerede til årets nordiske album – tre danske navne er med

GAFFA.dk - alt om musik

Hyundai Nordic Music Prize skal uddele prisen for årets bedste nordiske album. Blandt de nominerede er danske Baby In Vain, ML Buch og Clarissa Connelly.

Hyundai Nordic Music Prize kan beskrives som den nordiske pendant til den prestigefulde britiske Mercury Prize, der blev uddelt tidligere på måneden. Prisen er indstiftet af den nordiske festival by:Larm og hører under konference-delen af festivalen. Derudover bliver vinderen af prisen fundet på baggrund af en sagkyndig, international jury.

LÆS OGSÅ: Arlo Parks, der spillede til GAFFA-Prisen, vinder stor britisk musikpris


Prisen blev introduceret i 2010 og har til formål at skabe et større fællesskab på tværs af den nordiske musikindustri. Derudover skal prisen skabe større international interesse for nordisk musik samt for at reetablere et fokus på fuldlængde albums som kunstform.

Blandt de nominerede er danske Baby in Vain og ML Buch samt dansk/skotske Clarissa Connelly. Prisuddelingen kommer til at foregå i Oslo under by:Larm-festivalen, som finder sted fra den 30. september til den 2. oktober. Vinderen af prisen vil modtage 10.000 euro.

De tidligere vindere har været islandske Hildur Guðnadóttir (2020), svenske Robyn (2019), norske Susanne Sundfør (2018), norske Jenny Hval (2017), norske Band of Gold (2016), finske Mirel Wagner (2015), svenske The Knife (2014), svenske First Aid Kit (2013), svenske Goran Kajfes (2012) og islandske Jónsi (2011). Prisen er altså endnu ikke gået til et dansk navn.


De nominerede for årets bedste nordiske album 2021 er som følger – kvinderne er i øvrigt i overtal, hvor 9 ud af 12 nominerede har en kvinde i front – den ene dog i selskab med en mand.

Bára Gísladóttir/Skúli Sverrisson (IS) – Caeli
Ingibjörg Turchi (IS) – Meliae
Klara Keller (SE) - Hjärtansfröjd EP
Ane Brun (SE) - After the Great Storm
Lau Nau (FI) - Själö – Original Soundtrack with Sound Environments By Janne Laine
Oranssi Pazuzu (FI) - Mestarin kynsi
girl in red (NO) - if i could make it go quiet
Nekromantheon (NO) - The Visions of Trismegistos
Musti (NO) – Qoyskayga
Clarissa Connelly (DK) - The Voyager
ML Buch (DK) – Skinned
Baby in Vain (DK) - See Through

LÆS OGSÅ: By:Larm-festivalen i Norge bliver landets store genåbningsfest: "Det bliver helt vildt"


ANNONCE