Nyhed

Stevie Nicks afviser Lindsey Buckinghams udtalelser om fyring fra Fleetwood Mac

GAFFA.dk – alt om musik

Fleetwood Macs Stevie Nicks giver sin første offentlige udtalelse omkring tidligere medlem Lindsey Buckinghams fyring og exit fra gruppen

Stevie Nicks (yderst til højre på foto) har offentliggjort en længere, skriftlig udtalelse omkring Lindsey Buckinghams (midtfor på foto) angivelige fyring fra bandet, skriver NME. Buckingham forlod Fleetwood Mac tilbage i 2018 og har siden kommet med beskyldninger rettet mod Nicks. I udmeldingen skriver Nicks, at Buckinghams forklaring ikke stemmer overens med de reelle hændelser. Læs Stevie Nicks' udtalelse nederst i artiklen. 

Fleetwood Mac har haft mange fejder, pauser og gendannelser gennem årene. Særligt Nicks og hendes eks-partner, både i musikken og privat, Buckingham har været i centrum for disse. Hans exit blev et omdiskuteret emne, da han efterfølgende blev udskiftet med Mike Campbell fra Tom Petty and The Heartbreakers og Neil Finn fra Crowded House.


Lindsey Buckingham sluttede sig til Fleetwood Mac tilbage i 1974 og forblev et medlem indtil 1987. Efter en pause kom han tilbage til gruppen i 1996. Siden sit exit i 2018 har Buckingham arbejdet på soloprojekter inklusive et album, der udkommer den 17. september. I sommeren 2022 kan han opleves på Heartland Festival. Tidligere udtalelser har pointeret, at Buckinghams exit skete grundet uenigheder omkring bandets turné, hvorefter han blev bedt om at forlade bandet.

Tilbage i juli måned 2020 gav Lindsey Buckingham en offentlig bemærkning om, at Nicks lå til grund for hans exit. Han forklarede, at bandets manager, Irving Azoff, havde fortalt ham, at Nicks aldrig ville være på samme scene som Buckingham igen, hvorfor han skulle fyres fra bandet.

LÆS OGSÅ: Skældt ud over telefonen: "Hun vil aldrig mere være på en scene sammen med dig"


Nedenfor ses Stevie Nicks’ fulde, offentlige udtalelse om situationen. Udtalelsen er hentet hos NME.

”Det er uheldigt, at Lindsey har valgt at fortælle revisionistisk historie af, hvad der skete i 2018 med Fleetwood Mac. Hans version af begivenhederne er faktuelt ukorrekt, og selvom jeg aldrig har talt offentligt omkring situationen, og foretrækker ikke at lufte beskidt vasketøj, føles det bestemt, at tiden er kommet til at kaste lys over sandheden."

”Efter en usædvanlig svær tid med Lindsey hos MusiCares i New York i 2018, besluttede jeg selv mig for, at jeg ikke længere var villig til at arbejde sammen med ham. Jeg kunne godt reflektere offentligt over de mange grunde til hvorfor, og måske vil jeg gøre det engang i et memoir, men det er nok at sige, at vi kunne starte tilbage i 1968 og arbejde frem til 2018 med en række af meget præcise grunde til, at jeg ikke vil arbejde sammen med ham."


”For at være yderst klar, jeg fik ham ikke fyret, jeg bad ikke om at få ham fyret, jeg forlangte ikke, at han blev fyret. Ærligt talt, jeg fyrede mig selv. Jeg fjernede mig selv proaktivt fra bandet og en situation, som jeg anså for at være giftig for mit velbefindende. Jeg var færdig. Hvis bandet fortsatte uden mig, så måtte det være sådan."

”Jeg har kæmpet for uafhængighed hele mit liv, og jeg tror på, at ethvert menneske bør have den absolutte frihed til at sætte deres egne grænser for, hvad de kan og ikke kan arbejde med. Og efter mange langvarige gruppediskussioner fandt Fleetwood Mac, et band hvis arv er forankret i evolution og forandring, en ny vej frem med to enormt talentfulde nye medlemmer."

”Yderligere, hvad angår en kommentar om ”familie” – jeg var begejstret på Lindseys vegne, da han fik børn, men jeg var ikke interesseret i at træffe de samme livsvalg. Det er mine beslutninger, som jeg skal tage for mig selv. Jeg er stolt af de valg, jeg har truffet, og det er ærgerligt, at han dømmer andre, der træffer et valg om at leve deres liv på deres egne præmisser, selv hvis det adskiller sig fra de livsvalg, han har truffet”.

 

ANNONCE