Nyhed

Palace Winter og PRISMA giver slip på mørket sammen - hør ny single

GAFFA.dk - Alt om musik

Den dansk-australske duo Palace Winter har slået sig sammen med en anden duo, nemlig de to søstre fra PRISMA på den nye single ”The Big Blue”.

Siden deres anmelderroste tredje langspiller …Keep Dreaming, Buddy har Palace Winter holdt gang i ilden, med små udgivelser i form af singlen ”Slasher” samt ep’en 6 Songs, en nedbarberet instrumental udgave af tidligere sange, spillet af pianist og sangskriver Caspar Hesselager. Nu er de klar med årets første single, ”The Big Blue”, på hvilken de har slået sig sammen med en anden fremadstormende dansk duo, PRISMA.

Sangen handler om bearbejdning af fortiden, om at give slip på et mørke og gå lysere tider i møde. "Den handler om at komme ud af en hændelse og derefter ændre sig selv til noget mere positivt. Ændre sit liv og komme igennem et traume," forklarer sanger Carl Coleman om singlen.


Musikken er ret præcist, hvad man forestiller sig der sker, hvis man blander de to grupper. En let legende elektronisk rockproduktion, fuld af håb, der giver fornemmelsen af at køre med soltaget nede op ad den svenske kyst.

Med Caspar Hesselagers kreative synth-flader og elektroniske produktion og Carl Colemans australske accent blandet med PRISMAs karakteriske harmonier og et drivende sammenspil mellem trommer og guitar, der leder tankerne hen på PRISMAs ”Villains of the Night", forekommer der en god kunstnerisk ligevægt. Særligt i kontrastykket cirka midt i, der også giver nummeret dets substantielle længde på 6:35, virker det hele til at gå op i en højere enhed og transcendere de to grupper hver især.

Det kunstneriske fællesskab er til at få øje på, hvilket også var grunden til, at Coleman og Hesselager kom i tanke om et samarbejde. Særligt de førnævnte harmonier imponerede: "En af deres styrker er den måde, deres stemmer harmonerer sammen på. Især i outroen kommer man næsten i en trance", forklarer Caspar Coleman om duoen.


PRISMA, der består af søstrene Frida og Sirid Møl Kristensen, slog for alvor igennem med deres anden ep Inside Out fra 2021, der høstede dem seks stjerner her i GAFFA, en Steppelulven-nominering for Årets Håb, samt Årets danske rockudgivelse til GAFFA-Prisen, hvor de også gav en stærk optræden. Derudover har søstrene netop annonceret deres første turné, som de påbegynder efteråret 2022. Billetter kan købes lige her

LÆS OGSÅ: Danmark har talent – en hel del faktisk


ANNONCE