Nyhed

Ny historisk podcast om Aarhus’ musiksteder

Podcastserien hylder det musikalske bagland i Aarhus

I næste uge er der gode nyheder for alle musikinteresserede aarhusianere, da en ny og unik historisk podcastserie går i luften. Fra den 23. august har du mulighed for at lytte til ”Byens Lydspor – fortællinger fra legendariske musiksteder i Aarhus”.

Som lytter har man mulighed for at få indblik i de musikalske landmærker, der historisk set har prydet Aarhus’ gader – en jazzklub på niveau med nogle af dem i New York og stedet, der har dannet springbræt for hele den klassiske musikscene, som Aarhus er kendt for i dag, er blot nogle af de steder, man kan opleve.

Podcasten præsenterer ti aarhusianske musiksteder, der har rent historisk har spillet en stor rolle for det musikliv, der i dag finder sted i byen. Hvert sted har ti informationsskilte, der hver har en QR-kode, hvor man kan læse mere om, hvad stedet tilbød engang. Syv af disse skilte har sit eget podcastafsnit, hvor kendte musikpersonligheder fra Aarhus udfolder særlige historier om det enkelte sted.

LÆS OGSÅ: Gratisfestival annoncerer koncerter med Zar Paulo, Kind mod Kind, Danser med Piger og Dayyani

Podcasten er søsat af Music City Aarhus 2022 i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv. I en pressemeddelelse fortæller Søren Bitsch fra Aarhus Stadsarkiv om projektet:

”Aarhus’ historie udfolder sig til sit helt eget lydspor. Hvert sted har sin egen lyd, og en by som Aarhus har mange. Men lyden er nogle steder forstummet, fordi stikket er trukket ud og et koncertsted er flyttet eller nedlagt. Minderne lever, og det er dem, der bliver fortalt i den nye podcast. Det er en stor glæde for stadsarkivet at være med til at fortælle historien om Aarhus som musikby ved hjælp af skilte i byen, hjemmeside og podcast”.

Aarhus Stadsarkiv har tænkt sig at drive projektet videre, når 2022 er ved at lakke mod enden, så interesserede kan blive ved med at opleve den aarhusianske musikhistorie. 

Podcasten kan findes på de fleste podcast-tjenester fra den 23. august, og i forbindelse med lanceringen kan du deltage i et gratis lanceringsevent på Café Stiften.

ANNONCE