Nyhed

Tessa og Asbjørn gør op med homofobisk kultur på ny single

Et homofobisk hiphopmiljø står for skud på den nye single "Farver"

“Men jeg kan huske, når drengene kom op at skændes, og virkelig skulle være lede, havde de en ting til fælles: Begge steder råbte bøsse og svans, det værste man kunne være, var en, der gerne vil kysse en mand.”

Sådan rapper Tessa på sin nye single “Farver”, der er lavet sammen med popartisten Asbjørn, der tidligere i år udgav albummet Boyology

Drengene, hun hentyder til, er dem, hun er vokset op med. Henholdsvis i en ghetto lidt uden for storbyen og i en lille flække på Nordfyn. Men Tessa og Asbjørn sætter ligeledes fokus på en homofobisk kultur i hiphopmiljøet. Tessa rapper blandt andet om, hvordan hun som ung oplevede sine yndlingsrappere bruge homofobiske skældsord i deres tekster.

“Så jeg tænkte; hey hvis de siger det, så er det okay’”, rapper Tessa og fortæller, at det først var, da hun selv fik homoseksuelle og transkønnede venner, at det stod klokkeklart for hende: “Hvem du er, og hvem du elsker, rager ingen”. 

Asbjørn, der blandt andet også er kendt for sin kamp for at nedbryde kulturelt bestemte kønsnormer- og kulturforståelser, supplerer Tessas rapstykker i omkvædet:

“Stolt af mine farver, hvem jeg elsker rager ikke dig”, lyder det.

Til GAFFA fortæller Asbjørn om tankerne bag singlen, og samarbejdet med Tessa, som har været enormt betydningsfuldt:

– “Farver” er Tessas og mit lille kærlighedsbarn, og vi er så stolte af det. Tessa har en stemme, der taler til både minoriteter og den brede befolkning, og det er mit største håb, at denne sang kan være med til at bygge nogle broer mellem de to. Vi og hele holdet bag har puttet så meget kærlighed i den her sang. Det håber vi, I kan mærke. 

Sangen kommer i forbindelse med Copenhagen Pride Week, der starter i morgen, lørdag den 13. august. 

Lyt til sangen her: 

ANNONCE