Nyhed

VIDEOPREMIERE: Turnéaktuelle Neu Sierra i intens Iggy Pop-fortolkning

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg hører en ultra elegant beskrivelse af psykisk sygdom"

Den turnéaktuelle danske sanger, sangskriver og noir-rocker Neu Sierra har netop offentliggjort en video, hvor hun fortolker Iggy Pop-sangen "I Want to Go to the Beach" på sang og autoharpe, akkompagneret af guitaristen Mathias Gørtz og optaget på Johan Borups Højskole i København. Se videoen ovenfor.

"I Want to Go to the Beach" stammer fra Iggy Pops album Préliminaires fra 2009, et album hvor sangene er inspireret af den franske forfatter Michel Houllebecqs roman Muligheden af en ø.


– Jeg ved ikke, hvad Iggy Pop tænkte på, da han skrev sangen, altså ud over at det var noget med Michel Houllebecq, men jeg hører en ultra elegant beskrivelse af psykisk sygdom. Jeg synes, det kan være svært at udtrykke sindets allermørkeste tilstande og så endda at gøre det med lethed og en snert af håb, som jeg føler, han gør her. Men så er det jo godt, at man kan låne en sang, der udtrykker det så fint, fortæller Neu Sierra. 

Ganske tilfældigt falder offentliggørelsen af videoen sammen med nyheden om, at Iggy Pop netop har modtaget den prestigefulde svenske musikpris Polarprisen, som ud over æren er på en million svenske kroner og tidligere er gået til legender som Bob Dylan, Emmylou Harris og Paul McCartney.

LÆS OGSÅ: Iggy Pop og fransk orkester deler musikverdenens nobelpris


Neu Sierra debuterede i 2021 med ep'en Sulphur and Molasses, som GAFFAs anmelder Nanna Frank begejstret tildelte fem stjerner med blandt andet følgende ord: "Det er alle fem sange egentlig i virkeligheden: Storladne og beskidte. Neu Sierra insisterer nemlig på at rumme lige dele ynde, råddenskab og intimiderende energi. Med en fortid på den københavnske punkscene viser hun, at livet ikke altid består af skønhed, og at det gerne må føles og lyde barsk."

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Barske beretninger i højeste kvalitet

I april drager Neu Sierra på turné med fuldt band og kan opleves her:


1. april: Det Lille Teater, Aalborg Kultur- og Kongrescenter

13. april: Hotel Cecil, København

28. april: Posten, Odense

Køb billetter via dette link

 

ANNONCE