Nyhed

Den prestigefyldte britiske musikpris Mercury Prize får ny dato

Harry Styles, Sam Fender, Little Simz med flere er i spil til den fornemme pris

Hvert år afholdes den britisk-irske musikpris Mercury Prize, der har til formål at hylde og anerkende kunstneriske præstationer i musikalske landskab i løbet af året. Der uddeles kun én pris, som går til et af de 12 nominerede album.

Det fornemme musikprisshow skulle have været afholdt den 8. september - hvor en del imidlertid kom til at blive overskygget af den britiske dronning Elizabeths død i den fremskredne alder af 96 år.

I lyset af det royale dødsfald valgte organisationen bag Mercury Prize at udskyde årets prisshow - med forsikringen om, at de snarligt ville komme med en ny dato.


Det løfte har arrangørerne nu indfriet, for allerede i fredags (den 23. september, red.) landede nyheden om, at den nye dato kommer til at hedde den 18. oktober. Det skriver NME.

Vinderen af den prestigefyldte musikpris kåres ved et arrangement, som finder sted i koncertsalen Eventim Apollo i London, hvor en del af de nominerede også optræder.

Ud over æren og den medfølgende offentlige opmærksomhed følger den nette sum af 25.000 pund. De nominerede er nøje udvalgt af en jury bestående af blandt andre Michael Kiwanuka, Jamie Cullum og Anna Walsh.


Sidste år løb den unge Arlo Parks afsted med prisen for sit album Collapsed in Sunbeams, men tidligere har også Suede (1993), Arctic Monkeys (2006), PJ Harvey (2011) og James Blake (2013) fået æren af at vinde den flotte pris.

I år er de nominerede:


Fergus McCreadie – Forest Floor

Gwenno – Tresor

Harry Styles – Harry’s House

Jessie Buckley & Bernard Butler – For All Our Days That Tear The Heart

Joy Crookes – Skin

Kojey Radical – Reason To Smile

Little Simz – Sometimes I Might Be Introvert

Nova Twins – Supernova

Sam Fender – Seventeen Going Under

Self Esteem – Prioritise Pleasure

Wet Leg – Wet Leg

Yard Act – The Overload

LÆS OGSÅ: Rapper hiver halshugget Boris Johnson-hoved frem under Mercury Prize

ANNONCE