Nyhed

Google på vej med nye standarder for lyd og video

De nye standarder kan gøre vores gadgets billigere

Når dit tv, smartphone, højttalere eller andre gadgets understøtter Dolby Vision HDR eller Atmos 3D, så koster de penge for producenten, og den regning ender hos dig.

Nu er Google imidlertid på vej med nye standarder, der skal give samme kvalitet som dem fra Dolby, og så skal producenterne ikke betale for dem. Det fortæller onlinemediet What WiFi, der har snakket med Google om deres nye initiativ, Project Caviar.

Når producenterne ikke længere skal betale licensgebyr, så kan det i princippet betyde at producenter som Sony, Samsung og LG I princippet kan bringe prisen ned, så vi ikke skal betale så meget for vores elektroniske enheder.

En anden mulighed er, naturligvis, at de beholder avancen og – måske – udvikler endnu bedre enheder til os.

Til What WiFi siger Google selv, at der er mange medieoplevelser du skal betale meget for at få, og der faktisk ikke er nogen der er gratis.

Derfor planlægger de nu at bygge et økosystem op, der skal sikre samme oplevelse som de betalte tjenester. I første omgang ønsker de at bringe de nye standarder ud på YouTube, der hverken understøtter Dolby Atmos eller Dolby Vision.

Det er værd at bemærke at Google ikke er de første der udfordrer Dolbys dominans. I sin tid forsøgte Samsung sig med HDR10+, der også var en gratis standard.

Men selvom den er at finde på flere smartphones i dag, og alle Samsungs produkter med en skærm, så er den aldrig blevet så udbredt som Dolby Vision.

Det bliver spændende at se, om Google kan give Dolby kamp på området.

LÆS OGSÅ: Nyt gamingheadset lover endnu bedre spiloplevelse

ANNONCE