Nyhed

Lydbøger på vej til Spotify

Streamingtjensten har lige lanceret lydbøger i USA

Spotify er ikke længere kun en musikstreamingtjeneste, selvom musik stadig udgør langt den største del af tjenestens udbud. Det er ikke så længe siden, de lancerede et podcastunivers, og nu er de hastigt på vej med lydbøger.

I første omgang er det Spotifys kunder i USA, der får glæde af den nye tjeneste. Siden onsdag den 20. september har de kunne købe og lytte til over 300.000 lydbogstitler.

I en pressemeddelelse fortæller Spotify, at de sammen med lanceringen af lydbogsdelen har lavet en helt ny brugergrænseflade til den del af tjenesten. De lover dog samtidig, at den nye tjeneste vil blande sig ind mellem de andre tjenester på Spotify, på en elegant måde.


Det skulle dog ikke stoppe her for Spotify, som lover at de vil fortsætte med at udvikle lydbogsuniverset, både med nye titler og måder, lydbøgerne kan integrere sig i resten af Spotify-universet.

Årsagen til at Spotifys lydbogseventyr skal findes i, at markedet for lydbøger vokser med over 20% om året. Indtil videre udgør det stadig kun omkring 6-7% af det globale bogmarked, men med den markante vækst er der store forventninger til lydbogsmarkedets udvikling.

I det nye lydbogsunivers kan brugerne både lytte til bøger online og hente dem ned på deres mobile enhed, så de ikke behøver at være online for at lytte til deres favoritbøger.


Indtil videre er USA det eneste marked for lydbøgerne hos Spotify, men de lover i en pressemeddelelse, at de har planer for at lancere tjenesten på flere markeder. Vi kan kun krydse fingre for, at Danmark snart får muligheden for at lytte til lydbøger gennem Spotify.

LÆS OGSÅ: Headset skrumper, men lover bedre lyd

ANNONCE