Augusts måned festivaler

Her kan du se (næsten) alle festivaler der er i August måned. Og til vores GAFFA+ medlemmer er der flere rabatter at fange - så husk at meld dig til og ha' en fed festival sommer sammen med GAFFA!

Aiasound Festival

1. - 3. august

I 2021 så en ny festival dagens lys på Amager i København. Dengang var den kendt som Øresound Festival, men den skiftede sidste år navn og står nu klar til at byde sit publikum velkommen endnu engang. Tanken bag er at tage den pulserende energi fra de københavnske gader og lade den udfolde sig på det legendariske, naturskønne koncertvenue på Tiøren. Festivalens fokus er at skabe et urbant miljø, hvor mainstream-musik med et internationalt snit, gastronomiske oplevelser og fællesskab går op i en højere enhed – og så er ambitionen, at festivalen skal være Nordens mest bæredygtige.

Aiasounds hjemmeside

GrimFest

1. - 3. august

GrimFest er Danmarks grimmeste festival. Her er folk ligeglade med, hvordan de ser ud, for de ved, at de er lækre, som de er. Og igen i år bliver det grimt i Aarhus, når GrimFest sparkes i gang i august. Hvad, der startede som en stor havefest, har med årene fået vind i sejlene og rummer nu omtrent fem tusinde gæster, der hvert år er med til at gøre GrimFest til en af festivalsæsonens hyggeligste oplevelser. Grimhøj Gård danner den intime ramme om den helt unikke festival, der i år blandt andet byder på Pind og Kind mod Kind. Men der er også større, etablerede artister at finde på programmet, når Johnson og Kristian Leth lægger vejen forbi.

Læs alt om Grimfest her på GAFFA

GRIM fests HJEMMESIDE

O Days

1. - 3. august

For anden gang finder festivalen på Refshaleøen sted – sidste år hed den O / Day Fest. Ud over musikken i de stemningsfulde rammer kan man opleve designinstallationer fra lokale producenter og kunstnere. Der er sat fokus på at give musikoplevelser nye rammer, der tilfører en ekstra dimension gennem opbygningen af universer, hvor musikken indgår på lige fod med atmosfæren, lys og dekorationer.

Odays hjemmeside

Ringsted Festival

1. - 3. august

Ringsted Festivals hjemmeside

Badesøen Festival

3. august

Badesøen ved Friluftsbadet i Albertslund danner i august rammer om festivalen Badesøen, der vender tilbage efter flere succesfulde år på den danske festivalradar. Radiostationen The Lake er initiativtagere, der har baggrund i Efterklang og Liima, og målet er at skabe en afslappende og hyggelig stemning, hvor der er plads til velkendte artister og nye, spændende stjerneskud fra det danske vækstlag. I år stikker AySay og Bríghde Chaimboul blandt andet forbi og leverer et soundtrack til festivalen, som du kan nyde fra et friluftsbad med en drink i hånden.

Badesøens hjemmeside

Stella Polaris

4. - 11. august

Det startede med en pavillon fra Silvan og en lille, beskeden dj-pult for over 20 år siden. Den aldrende og stadigt utroligt populære chill-out-karavane har vokset sig større og større for hvert år. Initiativtagerne gør meget ud af, at arrangementet er for alle, og derfor kan man roligt medbringe sine børn, da der også bliver oprettet et børneområde i forbindelse med festivalens ankomst i hver enkelt by. Her i 2023 kan folk i både Aarhus og Frederiksberg Have i København igen se frem til en (forhåbentligt) solbeskinnet dag med picnickurv, rosé og lækre livetoner fra en solid række artister.

Stella Polaris hjemmeside

SMUK fest

4. - 11. august

Smukfest er en klassiker på den danske festivalscene, og hvert år bliver billetterne revet væk med ingen eller kun få navne på plakaten – og i år er ingen undtagelse. Festivalen har ry for både kvalitet i musik og i den omgivende fest, der flyder gennem bøgetræerne uden for Skanderborg. Smukfest er en af Danmarks mest traditionsrige festivaler, og publikum er uden tvivl landets mest trofaste. Smukfest er for mange gæster lige så meget festen, som det er musikken, og de vender tilbage år efter år. De smukke omgivelser ved Skanderborgsøerne giver Smukfest en helt anden ramme end landets andre festivaler, og der er lagt op til fantastisk stemning og fed musik, når ingen ringere end blandt andre Suede, Imagine Dragons og Megadeth spiller for.

SMUK fests hjemmeside

Syd for solen

8. - 10. august

I coronapandemiens mørke er en helt ny festival blomstret op i København. Syd for Solen er den blevet navngivet, og tanken bag festivalen er, at man tager af sted en enkelt dag ad gangen og tager hjem igen og sover. Faktisk er det sådan, at man ikke kan købe en partout-billet til alle dage, men man i stedet kan vælge, hvilke af de tre dage der har et festivalprogram, som taler til ens hjerte, og så kun tage af sted en enkelt eller to dage. Og programmet er særligt interessant og viser, at Syd for Solen er klar til at blive skudt afsted til de højere festivalhimmellag.

Læs alt om Syd for solen her på GAFFA

Syd for solens hjemmeside

Kultursalonerne Gisselfeld

9. - 11. august

Kultursalonerne Gisselfeld er med egne ord en ”langsom” festival, hvor der er tid til fordybelse, samtaler og store oplevelser. Der er mulighed for at gå på opdagelse i klostrets stemningsfulde omgivelser, hvor der gemmer sig intimkoncerter, oplæsninger og guidede ture. Der vil være rig mulighed for at mætte maven og slukke tørsten med lækker mad og drikke. Dagens indtryk vil man kunne lade bundfælde sig under de gamle træer i parken eller over et glas vin med vennerne.

Kultursalonernes hjemmeside

Vi Elsker

10., 17. og 24. august

Vi elskers hjemmeside

Uhørt Festival

15. - 17. august

Når Uhørt Festival løber af stablen på KPH-Volume på Vesterbro, er det med omkring 2.000 mennesker og 42 nye danske navne, der fylder pladsen og scenerne med masser af energi, begejstring, nærvær og ikke mindst et hav af fede koncerter indenfor forskellige musikgenrer. Uhørt har fokus på den allernyeste musik, som kan bryde igennem på den danske musikscene. Blandt de tidligere optrædende kan nævnes The Minds of 99, Blæst, Bæst, Guldimund og Lucky Lo, så kom og oplev morgendagens stjerner.

Wonderfestiwall

15. - 18. august

Bornholm er den dejligste ferieø, så hvorfor ikke smække en festival op imellem klipper, røget fisk og Krølle Bølle-is? Det er svært at drømme sig til smukkere rammer for en festival end den, man får på bornholmske Wonderfestiwall. Med den gamle ruin af Hammershus i baggrunden inviterer bornholmerne indenfor til fire dages fest med fantastisk musik i helt unikke omgivelser. Her på Danmarks østligste festival kan du få en helt unik festivaloplevelse og nyde noget af landets bedste musik, når Tobias Rahim, Jada, Soleima og Phlake tager færgen over for at være en del af festen.

Wonder festivals hjemmeside

Suset Festival

16. - 17. august

Susets hjemmeside

Jailbreak

16. - 17. august

Gennem årene har det gamle statsfængsel i Horsens dannet ramme om koncerter med sværvægtere som Tom Petty & the Heartbreakers, Aerosmith og Hollywood Vampires. Og sidste sommer blev der for første gang budt indenfor til festivalen Jailbreak – som låner sit navn fra et Thin Lizzy-album fra 1976 og har fokus på den tunge rock. Jailbreak er lidt som et jysk, lidt mindre svar på Copenhell, og stemningen er lige så høj her, med Biergarten-festtelt, rappelling i fængslets indergård og masser af hegn og øl.

Jailbreaks hjemmeside

Tønder Festival

RABAT med GAFFA+

21.-24. august

Folkemusikken løber igennem Tønders gader, når festivalen åbner byportene i slutningen af august. Tønder har musikken som en del af sin dna, og byen omdannes til en folkefest af dimensioner, når alverdens folk-helte indtager byens scener. Tønder Festival er uden sidestykke den største af sin slags i Danmark, og den viser år efter år, hvor stor kærlighed der er til disse genrer her i landet. Omkring 10.000 gæster flokkes hvert år til det sønderjyske, og for mange musikelskere er festivalen årets højdepunkt. Musikalsk kan Tønder igen i år prale af et program fyldt med alle de store navne og det bedste fra vækstlaget, når alle fra Violet Bell og The Unthanks til AySay og Allan Olsen stikker forbi og tager del i årets fest i Sønderjylland.

Tønder festivals hjemmeside

Næstved Metalfest

29. - 31. august

Næstved Metalfest blev stiftet i 2019 af Michael H. Andersen og Jimmy T. Nielsen. Begge er født og opvokset i Næstved, og begge har været en del af 90’ernes meget markante metalscene i Næstved, som fostrede en række metalbands, der fik stor succes, både nationalt og internationalt, og som stadig trækker rødder op i den nuværende scene. De seneste mange år er metalmusikken gået lidt i glemmebogen i den sydsjællandske hovedstad. Dette ville Michael og Jimmy gerne gøre noget ved og samtidig give en masse oplevelser tilbage til den by, der har haft så stor indflydelse på begges musikalske opvækst. Og sådan er det blevet.

Næstved metalfests hjemmeside
ANNONCE