torsdag – 18.04.2024 – 18:00 til 20:00

M HUNCHO,pumpehuset

Pumpehuset

eventim / 240,00 KR.

Køb billet

Den maskerede trapwave-pioner M Huncho indtager København og Pumpehuset den 18. april 2024.

Siden debutalbummet Utopia fra 2019 har M Huncho været en uundgåelig stemme i det britiske hiphop-landskab, hvor han som en af grundlæggerne af hydbridgenren trapwave har været med til at udvide UK-rappens domæne – og den 18. april 2024 viser han hvorfor i Pumpehuset i København.

Hunchos stemme er nærmest terapeutisk med en syngende, vuggende mildhed, der bølger frem og tilbage i grænselandet mellem trap-rap og RnB-inspireret sang – og den, stemmen, er netop rygraden i hans nu fem studiealbums, hvor det seneste ”my neighbours don’t know.” er udkommet i 2023. Hunchos lyrik er yderst personlig og stikker dybt, når han afdækker opvæksten i det nordvestlige London og livet som selvskabt musiker og trapwave-pioner.

Og hvad er det nu lige, trapwave er? Trapwave er den perfekte blanding af drill-genrens semi-mudrede lyrik og langsomt bølgende atmosfærisk instrumentering tilsat melodiske vokaler – indsat i en forfinet hiphop-æstetik. Dét er trapwavens chillede signaturlyd. Og dén lyd er M Huncho en af grundlæggerne af sammen med D-Block Europe.

M Huncho stak for alvor sit hoved frem første gang i 2019 med debutalbummet Utopia, hvor især singlen Tranquility ramte solidt på streamingtjenesterne. 2019 blev dog overgået af 2020, hvor Huncho udgav hele to albums (det ene, DNA, et stærkt collab med Nafe Smallz), der begge strøg i top 10 i UK. Siden er det egentlig bare gået slag i slag for den æstetisk bevidste London-rapper.

Æstetikken går i øvrigt full circle hos M Huncho, der ikke kun sætter et unikt æstetisk præg på sit musikalske udtryk, men også lader det æstetiske gå igen i sit fysiske udtryk i form af den maske, har han altid på. Masken er nemlig ikke bare en hvilken som helst primitiv elefanthue eller gøglet horror-maske, men et stramt designet maske af skateren og modeikonet Lucien Clarke.

ANNONCE