Nyhed

Clement Kjersgaard kaster sig over rockhistorien

Den populære vært taler med en række markante musikere på rockmuseet i Roskilde

Clement Behrendt Kjersgaard er kendt som en skarp og karismatisk tv-vært - ikke mindst for programmer med politisk fokus. Han står imidlertid også bag det historiske tidsskrift Æra. Og det er med den hat på, at han nu har indgået et samarbejde med rockmuseet Ragnarock om en "talkfestival," som løber af stablen til foråret.

Her vil man kunne opleve Kjersgaard i samtale med Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Annika Aakjær og Flemming Rasmussen - manden bag det navnkundige, københavnske lydstudie Sweet Silence. Det er Kjersgaard selv, som er idémand bag arrangementsrækken.

”Rockmusikkens historie er også historien om det moderne Danmark – og dermed en krønike om alt det, der har drevet os – og gør det endnu," udtaler Kjersgaard og tilføjer:


"Med Historien bag musikken vil Ragnarock og Æra fortælle musikhistorie – ikke fra én vinkel, men fra mange. Vi giver ordet både til musikerne selv, til dem i kulissen og dem bag mikserpultene og - naturligvis - til generationer af fans,” udtaler værten og suppleres af Morten Thomsen Højsgaard, museumsdirektør i ROMU (Roskilde Museum), som rockmuseet er en del af:

”I samtalerne vil vi gerne tæt på de bittesmå, men skelsættende øjeblikke i pladestudier og øvelokaler eller med guitaren derhjemme - og forbinde dem med de større fortællinger om musikkens betydning og hele samfundets udvikling de sidste fire-fem årtier,” siger Højsgaard og fortsætter:

”Den slags samtaler, der kommer helt ind bag facaden, er Clement eminent til. Så vi er meget begejstrede på Ragnarock for hans initiativ og glæder os til sammen med ham at tage fat på en ny æra med at fortælle rock- og pophistorie sammen med dem, der skabte musikken.”


Festivalen finder sted den 14.-15. april 2023, og det foreløbige program kan se herunder. De seks samtaler bliver optaget, så de efterfølgende kan ses online.

Fredag den 14. april 2023:

13-15: Historien bag musikken med Steffen Brandt (TV-2) - i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard


16-18: Historien bag musikken med … [Navn offentliggøres senere]- i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

Lørdag den 15. april 2023

10-12: Historien bag musikken med Annika Aakjær - i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

14-16 Historien bag musikken med Tim Christensen (Dizzy Mizz Lizzy, solo) - i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

16-18: Historien bag musikken med Annisette Koppel (Savage Rose) - i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

20-22 Historien bag musikken med Flemming Rasmussen (Sweet Silence Studio) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

Billetter

200 kr./ artisttalk (+ billetgebyr).

Unge 14-29 år (inkl.): 150 kr./ artisttalk (+ billetgebyr)

Ved køb af billet til arrangementet kan samtidig tilkøbes entré til udstillingen til en stærkt reduceret billetpris: 50 kr. (normalpris 110 kr.).

LÆS OGSÅ: Steen Jørgensen: Ragnarock indbyder til fordybelse

ANNONCE