Nyhed

Toppen af den danske hitliste gæster Smukfest

Her er der helt klart noget at synge med på

Festivalannonceringerne står nærmest i en række så lang som køen til et festivaltoilet. Nu har Smukfest netop annonceret tre nye navne, og det er et par af dem, der netop er præsenteret som årets mest afspillede danske kunstnere på Spotify.

For i top er nemlig Gilli, der nu har været nummer et på listen fire år i træk. Næste sommer gæster han Smukfest efter en ”usammenlignelig magtdemonstration” i Royal Arena, hvor han fik topkarakter.

LÆS OGSÅ: Har du en særlig musiksmag? Spotify afslører årets mest afspillede artister


”Men netop deres sejr, deres historie, er lige pludselig hele Arenaens og hele den danske ungdoms historie. Du kan tage din læderjakke på i punkerklubben og fnyse over letkøbte tekster. Du kan fordomsfuldt anfægte deres lir og musikstil som overfladisk,” skrev Elias Kvist og afsluttede:

”Men du kan ikke sige dansk kultur i 10’erne uden at bukke dybt for det eftermæle, som Gilli har skabt. Koncerten var hele hans historie.”


De to andre navne er ”Stor Mand”-duoen, der skabte noget af et viralt øjeblik sidste år, da Andreas Odbjerg dukkede op og dansede tæt med Tobias Rahim på Stjernescenen. Alt imens sikkerhedsfolk var nødt til at lukke af, fordi der var for mange mennesker.

Og begge har hittet stort i år med nye album. Andreas Odbjerg med sit seneste album, Hjem fra fabrikken, og Tobias Rahim med Når sjælen kaster op. Så må tiden vise, om de genskaber et øjeblikkelig det sidste år.

Salget af endagsarmbånd starter den 1. februar, og partoutbilletterne er allerede udsolgt.


Smukfest annoncerer første internationale navn

ANNONCE