Nyhed

Apple kan ikke få produceret iPhones nok

Covid-19 restriktionerne i Kina betyder, at Apple er bagud produktionsplanerne med seks millioner enheder

Det kan godt være, at Corona-pandemien er overstået i det meste af verden. Det gælder dog ikke for Kina – der raser pandemien stadig. Kinas nul-tolerance politik på området er dog, efter snart tre år, ikke længere så populær blandt befolkningen, og på det seneste har der været store protester blandt befolkningen.

Det rammer nu Apple, der får produceret deres iPhones på en fabrik i byen Zhengzhou, der ligger i provinsen Henan. Her har der nemlig lige været et nyt Covid-19-udbrud.

Fabrikken, der ejes af kinesiske Foxconn, er blevet ramt på to fronter på grund af Covid-19 udbruddet. Dels er folk blevet tvunget i isolation af regeringens politik, hvilket betyder en umiddelbar, stor mangel på personale - og dels har protesterende i Zhengzhou forhindret, at materialer nødvendige for produktion af mobilerne, kommer frem til fabrikken.


Det betyder her og nu, at produktionen mindst er bagud med seks millioner enheder, og fra BBC forlyder det, at det godt kan ende med at blive et langt større tal.

Apple og Foxconn selv oplyser dog, at de forventer at kunne indhente, det tabte i løbet af 2023. Det hjælper naturligvis ikke på de enheder, der mangler i salgskæden her og nu.

Ledelsen hos Foxconn forsøger at løse problemet ved at tilbyde de medarbejdere, der i øjeblikket protesterer mod regeringen, 10.000 yuan – næsten 10.000 danske kroner – hvis de siger deres job op og forlader byen. Dermed håber Foxconn at kunne få ro på produktionen igen, om de lykkes, må fremtiden vise.


LÆS OGSÅ: Elon Musk overvejer at udvikle egen smartphone

ANNONCE