Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks – Fra Ravi Kuma og Kamma til Rihanna og Karen Mukupa

Du vil gerne vide, hvad der rører sig på musikfronten? Lyt her!

Gorgeous – Nothing Was Perfect

”Nothing Was Perfect” er kun Gorgeous’ tredje single, men der er ingen tvivl om, at de allerede er godt i gang med at tage Danmark med storm. Den danske duo viser endnu engang, at de er stjernedygtige til at kreere håndspillede indiesange med countryfornemmelser, som selv Fleetwood Mac ville være stolt af at have stået bag.

 


EmmaDop – Superstar

Sanger i EmmaDop, Line Ammitzbøll Søndergaard, måtte se sig slået af en hjernerystelse, midt imens bandet var på vej til at klatre op ad karrierestigen. Det kastede hende ud i en dyb, mental afgrund – og nu står ”Superstar” som en kulmination af Lines tanker og frustrationer. En stærk indiebasker til din egen indre superstjerne.


Ravi Kuma – Easy Does It

Ravi Kuma er klar med ny musik igen, og det er i en mere tilbagelænet version, end vi før har oplevet den hårdtslående duo. Det er en popsang, der sender tankerne af sted mod superstjerner som Remi Wolf og Lizzo – men vigtigst af alt er sangen en spids kommentar til verdens rigeste, som formår at tjene enorme summer meget nemt.


FVN – My Body

”My body, my choice” rapper FVN i omkvædet på sin nye single, og sjældent har det været mere relevant. FVN står klar med en hyldest til alle kvinder, uanfægtet om du går i næsten intet tøj, ikke barberer dig eller elsker botox. Lad FVN tage dig med på floor denne fredag og hver eneste fredag fremadrettet.

Karen Mukupa – Fi den er erfaren

Legenden Karen Mukupa hylder de modne kvinder på sin nyeste single. ”Fi den er erfaren” sender et lille nik til Natasja, imens den fortæller, at bare fordi kvinder bliver ældre, betyder det ikke, at vi skal glemme, at de eksisterer. ”Fi den er erfaren” kommer forud for Mukupas fjerde album, som lander til foråret.

Søn – HD SOL

”HD SOL” er en hårdtslående blanding af cyklisk indie, messende rap og et beat, der på en gang virker virtuost håndspiller og stramt processeret. Søns seneste single er en sang om internettet, som aldrig sover, og man kan tydeligt mærke den hektiske stemning helt ind i hjertekulen, når ”HD SOL” løber ud af højttalerne.

Rihanna – Born Again

Efter seks års tavshed ødelagde Rihanna nærmest internettet, da hun i slutningen af oktober udgav ”Lift Me Up”. Nu er ”Born Again” også ude, og det er – ligesom ”Lift Me Up” – en del af soundtracket til Black Panther 2. Det er filmisk, storladent og gåsehudsfremkaldende med Rihannas stærke vokal i fokus.

Ginne Marker – Something in the Way You Move

Det kan godt være, at vinterens kulde så småt er ved at indfinde sig, men det dufter næsten lidt af sommer på ”Something in the Way You Move”. Den diskoklingende guitar danser af sted, mens koklokken jo bare betyder fest, dans og glæde. Lad Ginne Marker varme dig lidt på de særligt kolde dage – det føles virkelig lækkert.

Hatchie – Nosedive

Tidligere i år udgav australske Hatchie et album, men hun er allerede nu klar med endnu en single. ”Nosedive” er kommet til verden efter en nat på et goth-diskotek i Denver. Håbet er at indkapsle den følelse, Hatchie fik der. Og det formår det tekstløste omkvæd og de insisterende synthesizeres i høj grad at gøre.

Tamara – I Should Have Known Better

Tamara er et ret nyt stjerneskud på den danske musikhimmel. Hun har før tryllebundet os med sin stærke vokal og de velproducerede r&b-melodier. På ”I Should Have Known Better” viser hun mere attitude, end vi før har oplevet, og det klæder hende i høj grad. Der er intet andet at gøre end bare at flyde med.

Kamma – Take Your Breath Away

Endelig er popkometen Kamma ude med sit debutalbum. Titel er Diary, og der er derfor ingen tvivl om, at vi kommer helt ind i Kammas inderste kerne. ”Take Your Breath Away” er endnu en stærk popsang fra hendes hånd – som opererer i samme stemningsleje som Robins ikoniske ”Dancing On My Own” gør det.

Ary – Angels Among Us

Er du klar til at danse i strobolysets skær, indtil solen står op næste formiddag? Så tag Ary i hånden og drag afsted. ”Angels Among Us” er en elektronisk indiepoppet genistreg. Det føles hele tiden, som om nummeret lige straks eksploderer, men det sker aldrig, hvilket gør, at man konstant er på kanten af sædet.

ANNONCE