Nyhed

DANISH MUSIC AWARDS 2023: Dansk rapper modtager årets ærespris

Sivas skriver sig ind i rækken af kunstnere, der har modtaget den fornemme branchepris

I aften bliver Moltkes Palæ i København omdannet til den festlige ramme for en eksklusiv prisfest uden lige. Kalenderbladet er nemlig vendt, og det betyder, at dagen er kommet for årets Danish Music Awards.

Aftenens statuetter uddeles til nominerede inden for kategorier som blandt andet "Årets danske producer", "Årets danske sangskriver" og "Årets ærespris".

Sidstnævnte er en helt særlig pris af slagsen, som bliver tildelt ”en eller flere personer, som gennem deres kunstneriske virke har sat et markant og inspirerende fingeraftryk på dansk musik,” som det står i en pressemeddelelse. 


I aften bliver rapperen Sivas en del af en eksklusiv klub, der tæller medlemmer som Lis Sørensen, Anne Linnet og Tim Christensen, fordi det bliver nemlig ham, der i aften modtager den fornemme pris.

LÆS OGSÅ: Er Sivas' trilogi-finale dansk hiphops frihed?

”Jeg er meget beæret og overrasket over at have modtaget årets ærespris. Vi har været på denne rejse kollektivt som et hold, en masse forskellige mennesker, fra forskellige områder og baggrunde, men med den samme drøm om at inspirere ungdommen,” fortæller Sivas i en pressemeddelelse og fortsætter:


”Jeg deler denne pris med dem. Lad os sammen dedikere prisen til alle de unge, som ikke har en stemme og til dem, som ikke får lov til at ytre sig frit verden over.”

Begrundelsen bag valget ligger blandt andet i Sivas’ store indtryk på den danske musikscene, og at han som kunstner er ”en sand pioner, som er gået forrest med stort musikalsk mod,” som det står i en pressemeddelelse.


Der bliver i aften uddelt i alt 13 priser til den prestigefyldte prisfest, og duoen bag storhittet ”Stor Mand” er nomineret i stor stil. Andreas Odbjerg kan vinde hele fem priser, mens Tobias Rahim kan vinde fire for at have præget den danske musikscene det seneste år.

Blandt de nominerede finder man også navne som Blæst, Jonah Blacksmith, Tina Dickow og Jada.  

Det bliver tv-værten Sara Bro, som styrer slagets gang i aften. Showet bliver som noget nyt ikke transmitteret i fjernsynet, men i stedet er der omfattende aktivitet på DMAs sociale medier.

LÆS OGSÅ: Danish Music Awards 2021: En fejring af livemusikken

ANNONCE