Søsterduoen vandt prisen for Årets Nye Livenavn, mens Jada modtog prisen Årets Livenavn
Eventet, der talte folk som Margrethe Vestager, men ikke årets måske mest buldrende artist, Tobias Rahim, der havde meldt afbud, var fyldt med kærlighed og kollegial beundring allerede ved den røde løber.
Danish Music Awards 2022 fandt sted torsdag aften den 3. november i de opulente rammer i Moltkes Palæ i København. Prisuddelingen blev ikke transmitteret på TV2 i år (eller for den sags skyld andre kanaler), hvilket yderligere tilførte det prestigefyldte show en eksklusivitet, som kun nogle af de ypperste i den danske musikbranche fik æren af at deltage i.
Heldigvis havde vi en journalist på posten, som fik ord fra nogle af de musikere, der løb afsted med en pris denne aften.
Vi fangede blandt andet søsterduoen PRISMA og Jada til et fælles-interview, som henholdsvis tog priserne for årets nye danske livenavn og årets danske livenavn. Kunsterne, der har lagt den ene danske scene ned efter den anden denne sommer, vandt i kategorier, hvor de fik kamp til stregen fra folk som Benjamin Hav, Burhan G, Artigeardit, Blæst og eee gee.
Hvilken koncert husker i bedst fra i år?
– For vores vedkommende var det Roskilde Festival, fortæller PRISMA. Det var helt sindssygt at få lov til det for første gang. At opleve et så trygt publikum. Det var så sindssygt, at folk bare greb en. Ligegyldig hvor man kiggede hen, kunne man se nogen, man kendte. Det er jo bare Roskilde, at man er der for hinanden.
Jada spørger: er der et helt bestemt øjeblik, I kan huske?
– Jeg tror faktisk, da vi lavede lydprøve. Så stod man med ryggen til, fordi man var nødt til at gå på scenen og lave lyd foran publikum. Her kiggede vi lige på hinanden og var sådan: okay, det skal nok gå.
– Jeg føler godt nok, at det har været en sommer, hvor jeg har fået meningen med livet tilbage, fortæller Jada. – Jeg synes, Heartland var fantastisk. Jeg synes, NorthSide var fantastisk. Jeg synes, Smukfest var fantastisk. Jeg synes, Musik I Lejet var fantastisk. Men for mig var det også Roskilde. At spille på Orange. Det har været en helt ekstrem øvelse ikke at gå amok hele tiden, fordi jeg ikke vidste, om det ville blive til noget. Det har føltes som en psykologisk form for leg, fortæller hun grinende.
– Og derfor var det bare så dejligt at stå deroppe. Jeg havde været bange for, at det ville være sådan lidt nytårsaften-agtigt. At hvor jeg nu havde jeg glædet mig så længe, når jeg så kom derop, så ville det være sådan lidt: hvem er jeg, og hvem er I?
– Men det var det helt modsatte, der skete. Vi stod i sådan en lillebitte skurvogn, og jeg holdt en lille tale eller bøn, og så gik det bare op for mig. Jeg groede sammen med den scene.
Hvad vil I sige til de nye artister, der kæmper med scene-angsten, der opstår, når man skal optræde på en scene for første gang?
– Gør det. Selvom du er ved at kaste op, fortæller PRISMA. Altså da vi spillede på Rust for halvandet år siden, der kastede jeg jo op i min mund bag scenetæppet et sekund før, vi gik derfra. Men den der succesoplevelse i at gøre det, trods at kroppen vender sig på vrangen. Det er det vildeste at finde ud af, at man faktisk er stærkere end alt det, der foregår i ens krop. Man kan godt overkomme det, og så er det faktisk sindssygt fedt og trygt at gøre det. Så bare gør det, uanset hvor hårdt det er.
– Det er som om, at ens underbevidsthed kan meget mere, end ens bevidsthed kan, fortæller Jada. – Så hvis man formår at få sig selv til at gå ud på scenen, og gøre noget, man ikke tror man kan, så føler jeg i hvert fald, at det er, som om min underbevidsthed tager over, og så kan jeg meget mere, end jeg tror. Jeg holder op med at prøve at være dygtig, og jeg er bare til stede.
Der er kun en uge til, at man kan opleve Jada spille et af hendes karrieres største shows i Royal Arena fredag den 11. november. Billetter til showet kan købes lige her.