Nyhed

Roskilde Festival klar med 19 nye navne: Stor mand på største scene

Festivalen præsenterer en række seriøse sværvægtere

Roskilde Festival har netop annonceret 19 nye navne fra 10 forskellige lande. Det første er Blur, der står bag hits som ”Song 2,” ”Girls & Boys” og ”Coffee & TV.” Mens forsangeren Damon Albarn har været på Roskilde Festival hele ti gange, blandt andet med Gorillaz, er det britpop-bandets første gang i 20 år.

Det næste navn af denne omgang er Queens of the Stone Age, der spiller deres guitarrock for femte gang på festivalen.
 

Sidste år var der proppet foran Arena, da Tobias Rahim optrådte på Roskilde Festival - som man kan se i videoen til ”Ozonlag a energi.”  Denne gang får Tobias Rahim Orange Scene, når han spiller hits fra det seneste album Når sjælen kaster op, der fik intet mindre end seks ud af seks stjerner af GAFFA.


En anden, der leverer gode præstationer ifølge GAFFAs anmeldere, er Sudan Archives, der svinger forbi festivalen med eksperimenterende r&b.

Tove Lo er aktuel med albummet Dirt Femme, en optræden i Vega og et interview i GAFFA. Hun kommer også på festivalen, og det samme gør Adekunle Gold med afrobeats.


”Vi har gjort os umage for at præsentere en programpakke, som afspejler det, der er et privilegium og særkende: at Roskilde Festival er et stort og markant samlingspunkt, der både præsenterer internationale musikoplevelser, man ikke finder andre steder i Danmark og kobler dem med top-aktuelle og mere kendte artister. Vi kommer hele verden rundt,” fortæller Anders Wahrén, Roskilde Festivals programchef.

De 19 navne slutter sig til en plakat, hvor Burna Boy, Denzel Curry og Rina Sawayama allerede er offentliggjort. Billetterne er sat til salg, og en partoutbillet koster 2400 kroner plus gebyr. Festivalen finder i år sted fra den 24. juni til den 1. juli.

I dag har Roskilde Festival tilføjet 19 navne til plakaten

Blur (UK)

Queens of the Stone Age (US)

Alice Glass (CA)

Japanese Breakfast (US)

Tove Lo (SE)

Tobias Rahim (DK)

Adekunle Gold (NG)

Bala Desejo (BR)

Big Freedia (US)

Debbie Sings (DK)

Ganger (DK)

Ithaca (UK)

Liraz (IR)

Melodi Ghazal (DK)

Nikki Lane (US)

ShaSimone (UK)

Sudan Archives (US)

Villano Antillano (PR)

Witch Club Satan (NO)


ROSKILDE FESTIVAL 2023: Nu er de første navne klar

ANNONCE