Nyhed

Daft Punks Thomas Bangalter: Derfor stoppede vi

"Det sidste, jeg vil være, er en robot." 

For to år siden overraskede den franske elektronikaduo Daft Punk alias Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo mange ved at annoncere, at de gik hver til sit efter 28 år. Nu fortæller det ene af medlemmerne, Thomas Bangalter (til venstre på foto), hvorfor gruppen stoppede.

Bangalter har netop udsendt sit andet soloalbum og det første i 21 år, Mythologies, der er helt ikke-elektronisk og meget tættere på den klassiske musik, skrevet til en ballet og indspillet med et symfoniorkester. I den forbindelse har han givet et interview til BBC, hvor han blandt røber grunden til, hvorfor Daft Punk besluttede sig for at gå i opløsning. Gruppen følte nemlig, at deres projekt med at blande mennesker og maskiner var ved at blive overhalet af virkeligheden med blandt andet udviklingen inden for kunstig intelligens – på en mindre behagelig måde.

Thomas Bangalter siger til BBC:


"Vi forsøgte at bruge disse maskiner til at udtrykke noget ekstremt bevægende, som en maskine ikke kan føle, men et menneske kan. Vi var altid på menneskehedens side og ikke på teknologiens. (...) Lige så meget, jeg elsker denne karakter, er det sidste, jeg vil være, i den verden, vi lever i anno 2023, en robot." 

Hør Thomas Bangalters album Myhtologies nedenfor.

LÆS OGSÅ: Daft Punk genudgiver svanesang - med masser af ekstramateriale


 

ANNONCE