Nyhed

Spillestedet Stagebox har fået frataget nøglerne til koncertsal efter en række problemer

En lejekontrakt mellem Stagebox-direktør Stefan Petersen og ejeren af den gamle værftsbygning, Refshaleøens Ejendomsselskab (Reda), er blevet opsagt

Lejekontrakten mellem Stagebox-direktør Stefan Petersen og ejeren af den gamle værftsbygning, Refshaleøens Ejendomsselskab (Reda), er blevet opsagt som konsekvens af en konkursbegæring møntet på Stefan Petersens underselskab Panelværkstedet.

Det skriver Kulturmonitor på baggrund af oplysninger fra Statstidende, hvor det fremgår, at Sø- og Handelsretten har taget underselskabet under konkursbehandling den 29. juni. 

Det har fået udlejeren til at opsige kontrakten med Stagebox, som nu står uden et sted at afholde koncerter.

"Det er ikke længere op til Stagebox, om de vil afholde koncerter derude, fordi lejemålet formelt er opsagt. De kan bede om lov, og så vil jeg og udlejeren tage stilling til, om de helt undtagelsesvis kan få lov til det i fremtiden", siger advokat Anne Birgitte Gammeljord, der er indsat som kurator i konkursboet, til Kulturmonitor.

Kulturmonitor har over den seneste tid skrevet en række artikler, der også beretter om andre problemer på spillestedet, hvor flere samarbejdspartnere eksempelvis klagede over manglende eller sene betalinger fra Stagebox’ ejer.


Udover problemer med manglende betaling og en opsagt kontrakt, fremgår det ligeledes af det aktuelle regnskab, at Stagebox har et underskud på 6,4 millioner kroner. Ifølge revisorer er der også foregået en række andre kritisable forhold i selskabet. Blandt andet manglende momsindberetning, problemer med skatteindberetningerne, uafsluttede mellemværender med kreditorer og et ulovligt lån i firmaet.

Spillestedet ophører officielt 

I en pressemeddelelse beskriver folkene bag Stagebox onsdag aften, at det er med "sorg i hjertet, at Stagebox ophører som spillested per dags dato (den. 9. august, red.).". 

– Vi er knuste, kede af det - og har kæmpet med næb og klør med adskillige løsningsforslag om rekonstruktioner og flere nye investorer med friske millioner på spil, men alt sammen forgæves og ikke foreneligt med udlejer, Refshaleøens Ejendomsselskab, lyder det. 

Desuden beskriver Stagebox i pressemeddelelsen at der "på nuværende tidspunkt florerer flere enslydende artikler omkring Stagebox", der ifølge dem er "fyldt med faktuelle og dokumenterbare fejl, og maler et billede af situationen, som er ensidig og ukorrekt". 

Stagebox er ikke gået konkurs, lyder forklaringen, men da det på nuværende tidspunkt ingen lejekontrakt har, trods mange planlagte koncerter, vil Stagebox inden for kort tid indgive en egenbegæring til Sø-og Handelsretten. 

– Vi erkender, at vi ikke har været gode til det hele. Udgangspunktet har fra start været skrøbeligt. Vi startede et spillested i København midt under coronaens indtog. Timingen var elendig, men drømmen enorm. 3 uger efter åbningen, blev vi lukket ned, ligesom resten af Danmark, hvilket selvfølgelig gjorde udgangspunktet svært. 

Stifter og direktør, Stefan Petersen udtaler:

– Jeg er ustyrligt ked af det. Det har aldrig været tanken, at skulle ende her, selvom jeg godt ved, vi søsatte noget ingen før har gjort i København. Jeg kan acceptere at gå personligt konkurs – Det er en del af spillereglerne, når man tror så meget på et projekt som vi - og privat har lagt hånden på kogepladen i det omfang vi har. Men at rækken af relationer og kreditorer nu bliver efterladt, uden udsigt til en krone på kistebunden, det har jeg svært ved at acceptere – Når det nemt kunne have været løst. 


 

 


ANNONCE