Orange Scene er slidt op, og lever ikke længere op til musikernes behov
Den nuværende og ikoniske Orange Scene blev for første gang taget i brug tilbage i 2001, og næste sommers festival bliver sidste gang, publikum kan opleve scenen i dens nuværende udgave. Det skriver Sjællandske Nyheder.
Ifølge Roskilde Festivals direktør Signe Lopdrup er det både stålkonstruktionen og den orange dug, som skal udskiftes:
"Stålkonstruktionerne skulle skiftes ud, og det skal dugen i den grad også. Den er faktisk blevet repareret, og vi har gjort alt, hvad vi kan, for at strække levetiden så langt som muligt," siger Signe Lopdrup til Sjællandske Nyheder.
Orange Scene har plads til cirka 60.000 tilskuere, og blev i 2023 åbnet af danske Blæst. GAFFA kvitterede dengang gruppen med fire ud af seks stjerner for deres optræden.
Den nye scene kommer til at være større end de tidligere, og bliver bygget med en permanent stålkonstruktion, som kommer til at stå på pladsen året rundt. Ifølge direktør Signe Lopdrup er den nye scene både mere bæredygtig og stabil, og den kan samtidig huse nogle af verdens største stjerner, som festivalen indtil videre har måttet afvise, da den nuværende scene ikke kunne opfylde kravene fra artisterne.
Roskilde Festival skriver på deres hjemmeside, at den permanente del af scenekonstruktionen kommer til at tilbyde et overdækket scenegulv, som kan bruges hele året til andre begivenheder på Dyrskuepladsen. Roskilde Kommunes byråd skal behandle justeringen af lokalplanen for området den 20. december.
Direktør for festivalen Signe Lopdrup uddyber til Sjællandske Nyheder, at den nye scene kommer til at koste omkring 30 millioner kroner, og at man forventer, at den kan levere koncerter i minimum de næste 25 år. Den nye Orange Scene står klar til festivalen i 2025.
LÆS OGSÅ: ROSKILDE KOMMUNE: Det er gennem bredden, at talenterne vokser frem