Nyhed

Spillestedet 1000Fryd har fået sin helt egen støttesang

14 rappere er gået sammen om en støttesang til det lukningstruede spillested 1000Fryd i Aalborg

"Det’ så kavt når en kommune får et kraniebrud og savner modet til at bede en fjollet nabo om at holde larmen ud"

Sådan lyder en syngende nordjysk sætning, i en ny støttesang til det historiske spillested 1000Fryd i Aalborg. Sangen hedder helt simpelt "Bevar 1000Fryd", og kan vel kaldes en slags ode til spillestedets eksistens siden 1980'erne. 

Et spillested, der i slutningen af oktober var centrum for stor offentlig debat - og har været det lige siden - da det står overfor en lukning, efter en nabo har klaget over et for højt støjniveau. Nyheden har siden affødt en lang række reaktioner fra både gæster og musikere, som i tidens løb har lagt vejen forbi spillestedet. 

Miseren affødte desuden en underskriftsindsamling, der i slut oktober overhalede underskriftindsamlingen for genindførelsen af Store Bededag, og dermed blev den sjette mest populære indsamling det seneste år. I skrivende stund har over 11.000 tilsluttet sig underskriftindsamlingen.

14 musikere går sammen i ny støttesang
Ifølge Nordjyske står spillestedet nu med to muligheder, hvis det skal overleve. Det står klart efter en granskning af dokumenter helt tilbage fra 1980’erne. Den ene mulighed er, at spillestedet får lavet en gennemgående støjisolering på egen regning. Den anden er, at spillestedet skal retænkes.

Troels Højgaard, bestyrer af 1000Fryd, udtaler til Nordjyske, at man lige nu afventer en ekspertvurdering på, om en støjisolering overhovedet er mulig.

Men på trods af at situationen for 1000Fryd er kritisk, vælter støtten fortsat ind til spillestedet. En gruppe på 14 rappere er nemlig gået sammen om en støttesang for det lukningstruede spillested, for at hente endnu flere underskrifter ind til indsamlingen.

Blandt lokale rapnavne finder man blandt andet Jonny Hefty, LasseLyd, Hummerdreng og Henning Hund, men også københavnske navne som Trepac og Mund De Carlo (Binær) har meldt sig under fanen samt et enkelt amerikansk navn Pseudo Slang.

Bag initiativet står Magnus Nielsen med rappernavnet Henning Hund, der vendte tilbage til Aalborg fra København for seks måneder siden og for en måned siden tog initiativet om en støtterap på sig. 

- Der har været massiv interesse for det. Mange har ligesom jeg en meget tæt tilknytning til 1000Fryd - er de ikke lokale, har de spillet her flere gange, siger Magnus Nielsen til Nordjyske.


 

LÆS OGSÅ: Sort Sol-medlem: "Jeg græmmes"


ANNONCE