Nyhed

Kendrick Lamar kommer til Danmark

Den amerikanske rapstjerne lægger vejen forbi til sommer

Tidligere på måneden høstede den 35-årige rapper Kendrick Lamar - fra Compton, Californien - karrierens 17. Grammy-pris, nærmere bestemt prisen for årets bedste rapalbum med Mr. Morale and the Big Steppers.

I dag har Lamar så meldt sin ankomst til Roskilde Festival 2023 - flankeret af yderligere femten tilføjelser til programmet. Det drejer sig om blandt andre Caroline Polachek og Weyes Blood.

Polachek kunne opleves herhjemme så sent som i sidste uge, hvor hun gav koncert på Vega i København. Hun er aktuel med det roste album Desire, I Want to Turn into You. Weyes Blood - alias Natalie Laura Mering - udgav sit seneste album i efteråret 2022. Hun er desuden aktuel som gæst på John Cales album Mercy - rocklegendens første studiealbum i ti år. 


Foruden de nævnte navne er også Code Orange og Angélique Kidjo føjet til plakaten, og i en pressemeddelelse i forbindelse med de seneste tilføjelser, udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén:

”Denne offentliggørelse er rig på markante internationale stemmer, der på hver deres måde rækker ud efter mening, håb og forandring. Vores festival deler et særligt bånd med Kendrick Lamar og Angélique Kidjo, som strækker sig over årtier, og de leverer altid noget unikt til festivalen.”

Kendrick Lamar optrådte senest på Roskilde Festival i 2015 med en koncert på Orange Scene, og den populære rapper nåede også at være booket til Roskilde Festival i både 2020 og i 2021 - festivaler, der som bekendt måtte aflyses.


”Kendrick Lamar er sin generations største og mest indflydelsesrige rapper, og han beviser gang på gang, at han råder over en kunstnerisk integritet uden sidestykke," siger Anders Wahrén ot tilføjer: "Den omsætter han til vilde liveoplevelser med både nærvær og ekstreme energiudladninger.”

Foruden i alt 14 nye navne på musikprogrammet har arrangørerne i dag offentliggjort to nye navne til festivalens såkaldte Art & Actimvism-program.

Det drejer sig blandt andet om Josefine Opsahl, modtager af Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris 2022, der sammen med billedkunstner og koreograf Jules Fischer præsenterer performanceværket It doesn’t look like anything to me

De nye navne


Kendrick Lamar (US)

Angélique Kidjo (BJ)
Caroline Polachek (US)
Code Orange (US)
Weyes Blood (US)
Benny Jamz (DK)
Clarissa Connelly’s Canon (DK)
Derya Yildrim & Grup Simsek (TUR)
First Hate (DK)
Fulu Miziki (CD)
Indigo De Souza (US)
Nora Brown (US)
Phelimuncasi (ZA)
Special Interest (US)
Jules Fischer & Josefine Opsahl (DK)
Resonerende Rum (DK)

Roskilde Festival 2023 finder sted fra den 24. juni – 1. juli 2023.

"Et regnbuefarvet festfyrværkeri": Roskilde Festival klar med 34 nye navne

ANNONCE