Nyhed

Ny musik- og vidensfestival på Nørrebro – musikken leveres af etniske minoriteter og kvinder

Alerta Festival bliver afholdt for første gang i år på Blågårds Plads og i Korsgadehallen

København får nu en ny musik- og vidensfestival, der består af ti koncerter og tre talks fordelt over den 18-19. august. Festivalens talks vil omhandle repræsentation i musikbranchen, solidaritetsarbejde samt samtaler om kolonisering, mens musikprogrammet består af etniske minoriteter og kvinder. Alerta Festival er arrangeret af en gruppe politiske unge, der har et ønske om at skabe kultur på en måde, som ikke er set før, lyder det i en pressemeddelelse. Festivalen er støttet af Roskilde Festival, Københavns Kommune, Statens Kunstfond, Koda og Tuborgfondet.

Fredag den 18. august finder festivalen sted i Korsgadehallen, hvor der vil være talks efterfulgt af tre koncerter. Lørdag den 19. august finder festivalen sted både på Blågårds Plads og i Korsgadehallen, og den del af festivalen, der foregår på Blågårds Plads, er gratis. Her vil der både være talks og koncerter, mens der om aftenen i Korsgadehallen vil være dj’s og koncerter fra større navne. 

Gæster kan blandt andet se frem til at opleve seksstjernede Afskum, house-pop-kunstneren Julie Pavon, den poetiske artpop-sanger Melodi Ghazal, spansk reggaeton fra Ivansito og hiphop-duoen Ravi Kuma. Dertil kan de hører punktrioen Slim0, psych-rockerne Tuhaf, rapperne Tracy De Sa og Goldie 6is samt UK-rapperen Ariez Baby


I pressemeddelelsen lyder det også, at Alerta Festival har en vision om at bidrage til en mere divers og repræsentativ musikbranche:

”Det gør vi blandt andet ved at sammensætte et musikprogram bestående af etniske minoriteter og kvinder, og det gør vi, fordi vi som festival har ansvar for at være med til at fremme ligestilling i musikbranchen – både inden for etnicitet og køn,” lyder det blandt andet fra initiativtagerne, der savnede et festligt kulturarrangement med noget på hjertet.

Tidsprogrammet er endnu ikke offentliggjort. 


LÆS OGSÅ: ALBUMANMELDELSE: Afskum er kompromisløs. Afskum er usammenlignelig.

ANNONCE