Nyhed

Så kom HomePod og HomePod mini til Danmark

De nyeste modeller af Apples højttalere kommer nu også til Danmark og lover intelligent lyd

Højttaleren HomePod fra Apple har længe været på markedet i store dele af verden, men nu sender de den nyeste version på gaden i Danmark også.

Apple selv fortæller, at den nye Homepod anvender anvaceret intelligent lyd til at levere ekstra god akustik, og HomePod mini rammer ligeledes markedet, og med den skulle vi både få god lyd og flot, kompakt design.

HomePod har en specialdesignet bashøjttaler med stort udsving, der bevæger membranen hele 20mm, og så har den en indbygget bas-EQ-mikrofon og fem diskanthøjttalere med stråledannelse forneden, der skulle sikre en solid lydoplevelse.


Den er udstyret med S7-chippen, og det hele skulle give en avanceret intelligent lyd, der udnytter det akustiske systems fulde potentiale, uanset hvilket rum højttaleren er placeret i.

HomePod bruger en rummålingsteknologi til at genkende lydrefleksioner fra overflader til at fastslå, hvordan den er placeret i forhold til vægge og rummet, og ud fra de målinger tilpasse lyden i realtid, uden at brugeren skal gøre noget som helst.

Højttaleren har også retningsstyring af de fem diskanthøjttalers lyd, så der kommer rigtig gode vokaler og fyldig instrumental lyd.


HomePod mini indeholder så en akustisk bølgeleder, designet af Apple, der sender lydstrømmen ned og ud af bunden på højttaleren, hvilket skulle give en 360 graders lydoplevelse. Det skulle betyde, at brugeren får samme lydoplevelsen uanset hvor i rummet, vedkommende befinder sig.

Den indeholder tre mikrofoner, der lytter efter kommandoen "Hej Siri" og en fjerde, der hjælper med at isolere støj, der kommer fra højttaleren, hvilket skulle forbedre stemmegenkendelse, når musikken spiller.

Det er muligt at bruge flere HomePod- eller HomePod mini-højttalere sammen og på den måde blandt andet få lyd i flere rum, enten den samme eller forskellige sange på forskellige højttalere. Apple fortæller også i en pressemeddelelse, at det er muligt at bruge højttalerne som samtaleanlæg til at sende beskeder til andre rum.


Højttalerne understøtter Ultra Wideband-teknologi, og det betyder, at det er muligt at flytte musik, podcast eller telefonsamtaler direkte fra iPhone til højttalerne. HomePod anden generation får en pris på omkring 2.600 kroner og HomePod mini kommer til at koste omkring 900 kroner.

LÆS OGSÅ: Ny bærbar højttaler får italiensk design

ANNONCE