Nyhed

TV-2 uddeler stort arbejdslegat til Prisma

Søstrene Sirid og Frida Møl Kristensen modtager 50.000 kroner

Se masser af stemningsfotos fra Spot-åbningskoncerten torsdag ved at klikke ovenfor

Torsdag aften gav tv-2 koncert ved Godsbanen i det indre Aarhus. Bandet holdt snigpremiere på Spot Festivals nye hovedscene, Arkitekten, der er placeret foran Arkitektskolen i Aarhus.

På scenen fik tv-2 besøg af søsterduoen Prisma, der var inviteret til at spille sammen med tv-2 – ikke kun fordi de er store og meget roste talenter, men også fordi de er de første modtagere af den nyindstiftede pris "Nutidens Unge", der indbefatter et arbejdslegat på 50.000 kr. Med prisen ønsker tv-2 at give stafetten videre til et nyt, ungt orkester, og her er valget altså faldet på de fynske søstre Sirid og Frida Møl Kristensen.


"Vi har været så heldige i tv-2, sammen med Spot, at få lov til at pege på en ny fremadstormende kunstner, som kunne føre stafetten videre, når vi engang har aftjent vores spillepligt. Valget faldt på et nyt ungt band, Prisma. To moderne kvinder, der ved, hvad de vil, og hvordan man udfører det i praksis. De har en indlysende og uimponeret energi, som vi nok mener at kunne genkende lidt af fra dengang, vi selv startede i tv-2, fortæller frontmand Steffen Brandt i en pressemeddelelse.

"Det er en kæmpe ære at modtage denne pris og blive bemærket af et så legendarisk orkester. Vi er jo tv-2-børn på to måder; tv-2 har klinget ud af højtalerne, siden vi var børn, og vores far har altid arbejdet på TV2," udtaler Prisma og fortsætter:

"At modtage denne pris, og at få lov til at spille med på scenen i dag, er enormt givende og inspirerende for os. Vi har altid været draget af kontraster, og man må sige, at dette match har været virkelig spændende og givende at dykke ned i. Vi har elsket at få lov til at spille en af deres sange og at have dem med på vores sang. Vi vil aldrig glemme denne oplevelse. Kæmpe stort. Tusind tak til hele tv-2, til Spot Festival og til min søster," lyder det fra Prisma.

Prisma debuterede i 2020 med ep'en Her, der et halvt år senere blev fulgt op af ep'en Inside Out, som fik masser af roser og blandt andet modtog de maksimale seks stjerner af GAFFA. Siden har de udsendt flere singler og givet en lang række koncerter, blandt andet på Spot både i 2021 og 2022, Roskilde Festival 2022, og i år kan de blandt andet opleves på NorthSide, Tinderbox og Roskilde. 


ANNONCE