Nyhed

GRØN SAMVITTIGHED: NorthSide reducerer deres CO2-aftryk betydeligt

NorthSide fortsætter sit arbejde for at skabe en bæredygtig festival, og målet er at blive en grønnere og mere bæredygtig festival hvert eneste år.

NorthSide har indført flere forskellige initiativer på festivalen, der skal være med til at sikre et betydeligt mindre CO2-aftryk. Initiativer såsom plantebaseret og økologisk mad samt brugen af strøm fra elnettet sikrer således en samlet reduktion på 30 procent af festivalens overordnede CO2-udledning sammenlignet med 2019.

Det viser NorthSides årlige bæredygtighedsrapport.

NorthSides årlige bæredygtighedsrapport er netop blevet udgivet, og her sættes der tal på resultaterne af den strategiske målsætning om hvert år at formindske festivalens CO2-aftryk så meget som muligt. I 2022 formåede festivalen at reducere udledningen med hele 30 procent sammenlignet med 2019, til trods for markant flere gæster på pladsen. Især to initiativer er årsag til den betydelige reduktion i CO2-aftrykket, ifølge rapporten. 

1. NorthSide får ikke længere sit strømbehov dækket af diesel-drevne generatorer, men af strøm fra det fælles elnet. Dette betyder, at strømforbruget til elguitarer, forstærkere, madboder med videre nu udleder markant mindre CO2, fordi strømmen ikke længere kommer fra sort diesel, men fra det fælles elnet, hvor den er kompenseret med grønne certifikater. Reduktionen i udledninger fra energiforbruget er på hele 82 procent. 

2. I 2022 blev der kun serveret plantebaseret mad på NorthSide. Det gav en CO2-reduktion på 32% per person per dag, og madrelaterede udledninger er nu nede på 0,98 kg CO2. Det er 88,1% mindre end det gennemsnitsdanskeren til daglig udleder via sit madindtag. 


Flere tiltag er i gang

Introduktionen af plantebaseret mad samt brugen af strøm fra elnettet er blot to af mange initiativer, som NorthSide har sat i spil for at fremme festivalens grønne rejse. Andre tiltag omhandler affaldssortering og genbrug, bæredygtig transport samt miljøvenlige og bæredygtige materialer i produktionssammenhænge til emballage og promoveringsmateriale. NorthSide stiller efter eget udsagn høje krav til alle partnere og leverandører, hvor brugen af lokale, bæredygtige materialer af højeste kvalitet er første prioritet.

"Vi er superstolte af, hvor langt vi allerede er kommet, men vi er slet ikke i mål endnu. Næste naturlige skridt for os er at se på, hvordan vi kan sætte endnu mere ambitiøse målsætninger for os selv og sikre, at der bliver målt på dem hvert år”, siger Martin Thim, Bæredygtighedsansvarlig for NorthSide.


ANNONCE