Nyhed

KVINDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG: Tag til disse musik-events i morgen

I morgen er det Kvindernes Internationale Kampdag, og det bliver fejret vidt og bredt med en række arrangementer, rundt omkring i landet.

På Kvindernes Internationale Kampdag, onsdag den 8. marts, kan man finde en række events med koncerter og musikalske indslag rundt omkring i landet. I denne artikel sætter vi fokus på et udpluk af disse. 

Tag til fest på VEGA, KVINFO x HUN SOLO. 

Det er efterhånden blevet en tradition, at KVINFO fejrer Kvindernes Internationale Kampdag med et stort og udførligt arrangement på VEGA i København. I år har de teamet up med HUN SOLO, som står for en række spændende musikalske indslag. Aftenen vil byde på en fejring af de fremskridt, der er er sket i ligestillingens navn, og samtidig sætte fokus på nogle af de mange ligestillingskampe, der stadig er nødvendige.


Programmet byder på alt fra koncerter, teater og stand-up til inspirerende danske og internationale talere – og så er der efterfest på Ideal Bar. Aftenens performere sætter på vidt forskellige måder deres præg på ligestillingsarbejdet. I år kommer vi blandt andet til at høre om kampen for kvinderettigheder i Iran og markere 50-året for den frie abort i Danmark. 

Af musikalske indslag kan man opleve Oh Land, Annika Aakjær, Tuhaf, DJ MOF!YAH, Nana Jacobi, Jeanett Albeck og GRO. Af andre spændende indslag kan man opleve alt fra Mette Frederiksen til Anna Lin, Gry Jexen, Anna Juul og mange flere. 

Læs mere om eventet her. 

Talks, debat og musik på Türkis, Musikbevægelsen af 2019. 

Foreningen Musikbevægelsen af 2019 har ligeledes sat et spændende program på dagsordenen, når de onsdag aften inviterer til en lang række indslag på spillestedet Türkis i Aarhus. Der vil være talks, debatter, taler og ikke mindst musikalske indslag. Denne aften vil man kunne opleve et sammensat band, der skal spille som gruppe for første gang og sammen give et bud på hinandens musik. Bandet består af en vokal leveret af Camilla Dayyani, Elza Ozolina på klaver, Ninna Hedegaard Morsing på slagtøj, Kati Brien på saxofon og Annelene på violin. 


Læs mere om eventet her. 

Foreningen Musikbevægelsen af 2019 har netop vundet en GAFFA-Pris - nærmere bestemt det helt nye diversitets-legat, kaldt BRIGHT-legatet - for deres store arbejder med at fremme diversitet og mangfoldighed i musikbranchen. En jury har valgt Musikbevægelsen som årets vinder, fordi de har skabt et safe space for minoriteter i den danske musikbranche, sat en skarp dagsorden, lavet arrangementer med fokus på både problemer og løsninger, og har vist handlekraft og løftet debatten ud af skyggerne på sociale medier og helt ind på spillestederne. 

Læs mere om legatet her.

Minoritetskvindernes kampdag, Københavns Hovedbibliotek. 

8. marts indtager Mino Danmark Hovedbiblioteket og fejrer minoritetskvindernes kampdag med en perlerække af stærke og inspirerende kvindestemmer. I løbet af aftenen kan du blandt andet opleve musiker Luna Ersahin, aktivist og forperson i RAPOLITICS Manilla Ghafuri, podcaster Fatima Gabriella, der står bag den prisvindende podcast Perkologi, skuespiller Diem Camille, der spiller hovedrollen i DR3 serien "Bad Bitch", skuespiller Sandra Yi Sencindiver og journalist Helin Erdem. 

Læs mere om eventet her.


Kvindekampdagen i et ungdomsperspektiv, SAGA x Demokrati Garage. 


Den demokratiske ungdomsbevægelse SAGA inviterer til Kvindernes Internationale Kampdag i samarbejde med Demokrati Garage - et demokratihus og mødested for deltagelse. Eventet vil især have fokus på et ungdomsperspektiv, og fokus på hvordan man opretholder kampgejsten i en verden hvor "kriser og uretfærdighed hober sig op", som det står i eventet. Der vil være musikalske indslag fra Baby In Vain, Bree Carter og Wide. Der vil udover musikken være et hav af talks og foredrag i løbet af eftermiddagen og aftenen. 


Læs mere om eventet her. 

Portrætudstillingen 50/50, RAGNAROCK. 

 

"Drop det slatne argument - kvinder er der jo!". Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur, som den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50. Med i alt 51 portrætfotos af ikke-mandlige danske artister - som Lydmor, Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen med flere - leverer udstillingen et stærkt visuelt bevis på, at der er masser af artister, der ikke er mænd. 

Det er de to fotografer Merle Mejlby og Christina Jensen, som har fået idéen og skabt 50/50 med hjælp fra blandt andet makeupartist Stephanie Asi Brix og musikjournalist Tanja Toubro Brinks.

– Vi håber, at projektet kan være en visuel reminder om at holde fokus på kønsbalancen. Vi vil gerne appellere til, at de, der sidder på magten, tør tage ansvaret på sig, anerkender egne bias og gør noget ved det. Samtidig vil vi med projektet gerne give yngre generationer nogle stærke rollemodeller at spejle sig i, forklarer Merle Mejlby og Christina Jensen.

Det er vel at mærke ikke en påmindelse, som bare popper op den 8. marts for at forsvinde igen med det samme. Portrætserien kan nemlig opleves på RAGNAROCK hele resten af 2023. 


Vilde kvinder, mørke toner, Studenterhus Odense. 

Vær med til at fejre Kvindernes Internationale Kampdag med SPOKEN til poetisk koncert, hvor der dykkes ned i historiske og aktuelle problemstillinger om køns betydning og repræsentation gennem musikhistorien med Anya Mathilde Poulsen.
Den 8. marts inviterer SPOKEN til en aften fuld af musikalsk power, der med udspring i Anya Mathilde Poulsens værk “Vilde kvinder, mørke toner” (2021) skal stifte og styrke bekendtskaber med powerkvinder i musikhistorien. Poulsen har musikerne Line Felding og Kristina Holgersen med på scenen til at udfolde både helt tidlige normbrydere og aktuelle unikke kunstnere, som Patti Smith, Beyoncé og PJ Harvey. Det bliver et sammensurium af kvindelige musikere samt feministiske tænkere, som flyder mellem mundtlig fortælling og livenumre.

Læs mere om eventet her. 

Kvindedag, Kulturhuset Skanderborg.

8. marts gruppen i Skanderborg inviterer til Kvindedag onsdag den 8. marts. 
Aftenen byder på foredrag med Hanne-Vibeke Holst og musikalsk underholdning ved koret Vocalí.
Overskuddet fra arrangementet går til lokale og internationale projekter for kvinder og børn. 

 

 

ANNONCE