Nyhed

KYS FREMTIDEN: Ny koncertfilm med U2 vises i København

Ny film om bandets 1997-koncert i Sarajevo er føjet til filmfestivalen CPH:Doxs program

Tidligere på ugen startede den årligt tilbagevendende dokumentarfilm-festival CPH:Dox, som vanen tro også byder på et særskilt program med udvalgte musikfilm. I år kan man se frem til film om og med Joan Baez, Jada, Little Richard, Donna Summer og José González - foruden liveevents med blandt andre Baez og sidstnævnte.

I dag kan arrangørerne så med kort varsel føje endnu en bemærkelsesværdig musikfilm til programmet. Det drejer sig om filmen Kiss the Future, som kredser om U2's koncert i Sarajevo i 1997 - blot to år efter afslutningen af den blodige borgerkrig, som hærgede Bosnien fra 1992-95.

Mens krigen rasede på Balkan, var det irske band af sted på deres store Zoo TV-verdenturné, og som en del af koncerterne viste bandet livetransmission fra den belejrede, bosniske hovedstad på storskærme. "Vi gav dem (publikum, red.) en seriøs dosis uredigeret virkelighed midt i vores show," husker bandets guitarist The Edge i filmen.


Og efter krigens afslutning drog bandet altså selv til Bosnien for at give koncert i landets hårdt prøvede hovedstad. Filmen bliver vist i Grand Teatret den 25. marts og Empire Bio dagen efter. Du kan købe billetter her.

Det er efterhånden to årtier siden, dokumentarfilm-festival CPH:DOX blev grundlagt i København - og de sidste mange år har festivalen også budt på sin egen, indlagte musikfilmfestival under overskriften Sound & Vision. Her er der hvert år mulighed for at se musikfilm, som ellers ikke når frem til danske biografgængere - sidste år eksempelvis den stærkt roste Sinéad O'Connor-film Nothing Compares.

VIDEO: Se Bono og The Edge optræde i beskyttelsesrum i Kyiv


ANNONCE