Nyhed

NY FESTIVAL: Phlake og Rune Rask indtager Vridsløselille Statsfængsel

Lokale musikhelte indvier nyt kulturelt knudepunkt i Albertslund

Det tidligere statsfængsel i Horsens har allerede i en årrække dannet ramme om koncerter med både danske og internationale navne. Nu føjer endnu et nedlagt fængselsområde sig så til det kulturelle landkort. Det drejer sig om Vridsløselille Statsfængsel på Københavns Vestegn, som ved udgangen af maj danner ramme om den nye endagsfestival "Gennem porten."

Vridsløselille Statsfængsel på Vestegnen bærer allerede på en ret så tung kulturarv, da man her finder den ikoniske grønne port, der et utal af gange har været omdrejningspunkt for Olsen Banden-filmene. "Gennem porten" løber af stablen for første gang den 27. maj 2023. Koncerterne afholdes på fængslets plæne, hvor den erfarne producer Rune Rask og den storhittende duo Phlake, som alle kommer fra egnen, bliver dagens hovednavne.

Musikprogrammet bliver derudover en hyldest til nye og veletablerede rappere fra den danske musikscene. Her er der tale om den P3-aktuelle rapper Mas, hiphop-duoen Trey & Zay og dertil rapperen Nøx, der modtog fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, da hun sidst optrådte i Pumpehuset. Sidst, men ikke mindst, er aftenens konferencier dj og Vestegnsoriginal Champagne Bruce.


Forud for musikken vil der være åbent hus i Portens sydside, hvor gæster kan nyde mad og drikke fra lokale restauratører og mikrobryggerier samt opleve familieshows og modtage rundvisninger i den historiske bygning.

”Gennem Porten”-festivalen bliver det første store arrangement i det nedlagte statsfængsel, der i fremtiden skal invitere til flere musikalske arrangementer og generelt fungere som et nyt samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab under navnet ”Porten Vridsløse”. 

Åbent hus-delen af programmet er ganske gratis, mens koncerten vil koste henholdsvis 405 kr. og 295 kr. for studerende og unge under 25 år. Festivalen er arrangeret i samarbejde med Forbrændingen, og billetterne er sat til salg på deres hjemmeside den 21. marts. Du kan købe din billet her.


LÆS OGSÅ: SYD FOR SOLEN 2023: Årets musikprogram er nu fuldendt

ANNONCE